Beginnen met bloggen

Al maanden, misschien zelfs wel jaren, loop ik rond met het idee om een blog te beginnen. Maar waar begin je? Wat heb ik meer te bieden dan al die andere bloggers die er al zijn? Wat is eigenlijk mijn motivatie hiervoor? Denk ik stiekem snel geld te kunnen verdienen hiermee? Zitten anderen wel op mijn verhalen te wachten? Allemaal vragen die herhaaldelijk de revue passeerden. Ik kon op geen van de vragen een duidelijk antwoord bedenken.

Waar begin je, ja, bij het begin dus. De naam van de blog. Dat was al een breinbreker op zich. Je wilt iets dat lekker ‘bekt’. Niet te lang is. Geen moeilijke woorden bevat die op meerdere manieren uit te leggen zijn. Geen naam die te beperkend is, want wie weet wil je over een tijd wel ergens anders over kunnen babbelen en je horizon verbreden. Als je dan een naam hebt die alleen een deelgebied van je leven vertegenwoordigt, dan voelt dat ook zo vreemd aan.

Na lang wikken en wegen is het “family6” geworden. Alle andere opties waren veel te ernstig doorgedacht of doorspekt van ouderwetse woorden. Alle woorden die eindigden op -heid spraken voor mij boekdelen, maar voor de jongere generatie zal dat alweer te oubollig zijn. De weg van ‘spaarzaamheid’, waarbij geoefend wordt in ‘tevredenheid’, wat leidt naar ‘eerlijkheid’ en tenslotte ‘vrijheid’. Het klinkt mij als wijsheid en degelijkheid. Precies, verval ik alweer in woorden die eindigen op -heid. Dat is het dus NIET geworden, je begrijpt wel waarom dus. Family6, we zijn met z’n 6-en. Mijn man & ik, samen met onze vier kinderen. Daarnaast is het een knipoog naar Family7, een christelijke tv zender.

Wij zijn een doorsnee gezin. Mijn man en ik werken allebei. Ik iets minder dan hij. Samen voeden wij onze kinderen op en doen we het huishouden. Waar de kracht van mijn man vooral ligt in het organiseren en managen van alle activiteiten/kinderen. Is mijn kracht meer het vooruit plannen en budgetteren van bepaalde zaken. En dat ga ik vanaf nu dus ook met jullie delen op mijn blog. Ons leven, onze financiën, onze missers en onze hoogtepunten. Zo eerlijk mogelijk. Veel plezier met het lezen van onze belevenissen.

Mijn blog zal ook te volgen zijn via Bloglovin’

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven