Terug naar school

Sinds afgelopen week gaan onze kids weer naar school. Naar groep 2, groep 4 en groep 6 gaan ze. En bij het terug naar school gaan, komen er altijd weer (verborgen) kosten om de hoek. Elk jaar is het bijvoorbeeld weer kijken of alle gymschoenen nog passen. Of de tassen, broodtrommels, bekers en bakjes nog voldoen en niet onbelangrijk; of ze niet te kinderachtig zijn geworden. Ja, de kinderen voelen zich soms te groot geworden voor bepaalde (disney)figuren. En laten we nu juist die figuren vooral op de broodtrommels, bekers en bakjes hebben staan.

Snack bakjes
Voor het meegeven van fruit of koek, gebruik ik vaak bakjes van de action. Helaas waren er een aantal kapot gegaan, zodat deze niet meer luchtdicht afsloten. Gelukkig vond ik deze zomer nieuwe bakjes. Per bakje betaalde ik volgens mij €2,49, dus haalde ik meteen 4 nieuwe, met het oog op eventuele vervanging halverwege het schooljaar. Tegen die bakjes liep ik trouwens spontaan aan. Ik was er helemaal niet naar op zoek, wist ook niet eens dat ze bij de action vandaan kwamen. Het zit namelijk zo; van familie krijgen wij regelmatig een zak met kleding/speelgoed. Zo’n beetje alles waar mijn nicht en neef zijn uitgegroeid of niet meer mee spelen. Daar zaten een aantal jaar geleden die bakjes in. We maken er dus al een tijdje dankbaar gebruik van en nu hebben we een nieuwe aanvulling.

Action effect
Over de action had Eef van Opdorp in haar online lezing “ slimmer met geld” trouwens nog een opmerkelijke opmerking. Ze vertelde dat ze bij de action testpersonen in de MRI scan leggen en kijken welk gedeelte van het brein oplicht. Zo checken ze bij welke prijs de pijngrens nog net niet bereikt is. Want bij de pijn grens zul je het product niet kopen, maar net daarvoor denk je: “ Als ik dat nu niet meeneem ben ik een dief van mijn eigen portemonnee”. Nu ik 4 bakjes meegenomen heb, in plaats van uitsluitend de 2 te vervangen die nodig waren, moest ik hieraan terug denken. Ja, ik ben er ook schuldig aan, meer mee te nemen bij de action dan noodzakelijk. Maar dit was even een zijstap, terug naar de school benodigdheden.

Overblijf spullen
De broodtrommels en bekers konden gelukkig de goedkeuring van de kinderen nog verdragen. Geen vervangingen hierbij. Het blijft nog even Frozen, Prinsessen en Paw Petrol. Zij blij, ik blij. Dochterlief wilde alleen graag een andere beker, met een pop-up tuutje. Haar beker was echter nog prima, dus die gaan we niet vervangen. Ook alle tassen waren nog prima en kunnen dus nog een schooljaar mee. Zoonlief had een tas waar 1 rits kapot was, maar die kreeg onlangs een tas van een buurjongen. Met spiderman nog wel, zijn favoriet, dus die was ook weer helemaal blij. Wat mij betreft een tip voor iedereen; Heb je spullen waar je kind is uitgegroeid of wat vervangen is, maar nog prima een ronde mee kan, geef het door aan een ander!

Gymschoenen
De gymschoenen, die krijgen we gelukkig ook veelvuldig van familie. Gymschoenen worden nauwelijks afgedragen en kunnen dus gerust doorgegeven worden. Nu hebben wij het geluk dat ons gezin een hele handige volgorde kent. Onze oudste 2 zijn meisjes en onze jongste 2 zijn jongens. Zo kunnen dit soort dingen ook gemakkelijk doorgegeven worden. Nadeel daaraan is, dat op de zolder, achter de schuine kant een verborgen hoop kleding & schoenen liggen. En die hoop moet ik eens in de 3 maanden zo ongeveer doorkijken. A. omdat ik vergeet wat er precies allemaal achter dat schot ligt en B. omdat de kinderen zo hard groeien dat je soms weer nieuwe dingen nodig hebt (waarvan je het vermoeden hebt dat die op zolder liggen). Met de tijd heb ik wat betreft gymschoenen wel geleerd, dat je beter neutrale schoenen kunt kopen (dus wit of zwart), die kunnen zowel meisjes als jongens dragen. En dat scheelt weer in het aankopen ervan. Voor dit jaar kwamen alle gymschoenen weer “uit de zak’.

Overige school artikelen
Dit jaar gaat onze oudste dochter naar groep 6. Vanaf deze groep krijgen ze ook echt huiswerk mee en daar hoort een heuse (papieren) agenda bij. Ook een map om  het huiswerk in te doen, was een vereiste. Het is voor het eerst dat we echt dit soort dingen moesten aanschaffen van school. De map kocht ik bij de action voor €2,99 en de agenda kwam bij de bruna vandaan voor €5,99. Niet echt de grote kosten natuurlijk. Maar dit gaf al wel vast een voorproefje van de jaren die gaan komen en de kosten zullen dan alleen maar gaan oplopen, vermoed ik. Zeker hoe dat allemaal zal gaan als ze naar de middelbare school gaat, daar ben ik erg benieuwd naar. We zijn wel van plan om voor die tijd al geld opzij te zetten voor een nieuwe fiets, de schoolkosten en een laptop. Mocht je hier al ervaring mee hebben en tips willen delen, graag! Laat even een reactie achter, ik ben ook benieuwd of jullie veel back-to-school kosten hebben gemaakt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven