Sinterklaas cadeaus kopen

Ja, je leest het goed. De scholen zijn nog maar net begonnen of ik denk alweer aan Sinterklaas. Ik begin namelijk om diverse redenen altijd vroeg met het doen van inkopen voor dit feest. Een van de belangrijkste redenen, is dat de prijzen van bekend speelgoed vaak, richting Sinterklaas, gaan stijgen. Je kunt dus beter nu al je aankopen doen. Echt goede aanbiedingen zijn er in mijn ogen niet meer in de laatste weken voor Sinterklaas. Ja, ze laten de prijzen stijgen om vervolgens ‘korting’ te kunnen geven. Maar dat is dus een wassen neus.

Cadeau lijstjes
Nog een reden om vroeg te beginnen met de inkopen is dat wij 4 kids hebben en het denk- en zoekwerk de nodige tijd kost. Gelukkig houd ik gedurende het hele jaar een cadeau lijst bij met ideetjes. Zo hoef ik niet alles meer op het laatste moment te gaan bedenken. De beste ideeën heb je immers spontaan, op het moment dat je geen cadeaus hoeft te kopen. Die ideeën noteer ik dan direct in mijn telefoon en zo heb ik genoeg inspiratie om nu uit te putten voor Sinterklaas.

Nu wil het feit dat onze kinderen eigenlijk geen folders of reclame onder ogen krijgen, dus dat ze ook geen echte wensen hebben voor Sinterklaas. En als er dan wensen zijn, dan zijn het ‘verzonnen’ dingen, zoals een eenhoorn die echt kan vliegen. Het mooie is, dat ze daarom altijd blij zijn met wat ze krijgen en ik dus niet echt rekening hoef te houden met hun wensen.

Budget
Vorig jaar zijn we voor het eerst echt begonnen met een budget voor de Sinterklaas cadeaus. Tot die tijd probeerde ik eigenlijk zo min mogelijk kwijt te zijn. We hebben voor dit jaar een budget van €75 per kind, totaal dus €300 euro. Best een hoop geld. Maar ik weet uit ervaring dat een aantal ‘kleine’ cadeautjes ook snel al aardig oploopt. De strategie is nu dus 1 ‘hoofd’ cadeau, wat iets groter en/of duurder is dan de andere cadeaus en waarvan ik zeker weet dat het in de smaak zal vallen. Daarnaast komen er dan nog 2 kleinere cadeautjes en in totaal dus 3 cadeaus per kind.

Het geld voor het aankopen van de cadeautjes komt uit ons ‘potjes’ systeem. We storten elke maand €25 euro in het potje ‘Sinterklaas cadeaus’, zodat we vanuit dit potje alle aankopen kunnen doen en dit niet drukt op het maandbudget van die maand. Andere jaren, zorgde het kopen van sinterklaascadeautjes er namelijk voor dat we de maanden oktober en november ineens krap kwamen te zitten. Nu kan ik met een gerust hart de cadeaus bestellen/kopen wanneer ik ze tegenkom en hoef daarbij niet na te denken of dat deze maand wel uitkomt.

Wat voor soort cadeaus?
Zoals ik al eerder eens verteld heb, bestaat ons gezin uit 2 meiden gevolgd door 2 jongens. Voor de jongste dochter en zoon vind ik het dan ook het lastigste om cadeautjes te bedenken. Veelal krijgen ze het speelgoed van hun oudere zus/broer als die er niets meer mee doet. Nu weet ik voor dit jaar dat we verhuisplannen hebben, dus is het idee elk kind al vast iets te geven voor hun nieuwe slaapkamer. Zo zit er ook een praktisch cadeautje bij.

Cadeautjes hoeven trouwens van mij niet nieuw te zijn. Ik struin ook marktplaats af, voor leuke dingen. Ik kijk daarbij gericht naar alles wat aangeboden wordt in onze woonplaats, zodat ik dat gemakkelijk kan ophalen en geen kosten maak qua vervoer of verzending. Het helpt daarbij ook om open te staan voor alles wat aangeboden wordt en niet een bepaald specifiek speelgoed te zoeken. Zo heb ik nu al een leuke actionfiguur gekocht voor onze oudste zoon voor sinterklaas. Het koste maar €2,50. Ik weet zeker dat hij hem leuk gaat vinden en er lekker mee kan vechten/stunten. En voor de jongste zoon een autokleed voor €3. En dat is iets dat ik al heel lang op zijn cadeau lijstje had staan en nu dus in de buurt werd aangeboden. Top!

Schoencadeautjes
Tot slot hebben we dan nog de schoencadeautjes. Het verschilt elk jaar wat ik hiermee doe. Bij ons in huis mogen ze 1x hun schoen zetten en dat is op de avond dat het ‘mag’ volgens het sinterklaasjournaal. Dat is dus op de avond dat sinterklaas in Nederland is aangekomen. De kinderen kijken het sinterklaasjournaal altijd en leven er helemaal naartoe. Voor de schoencadeautjes doe ik het ene jaar een chocoladeletter of iets anders te snoepen en het volgende jaar een klein cadeautje. Vorig jaar had ik voor alle 3 de kids  (de jongste deed toen nog niet mee) een klein disco/zwaai- lampje voor op hun kamer. Alle 3 een ander lichtje, maar toch ‘hetzelfde’ cadeau. Zo voorkom ik het vergelijken van de cadeaus met elkaar en eventuele ontevredenheid.

Vergelijken jullie kinderen onderling ook altijd zo met de cadeaus die ze gekregen hebben? Zijn jullie kinderen dan vooral bezig met aantallen of met de waarde die het vertegenwoordigd? Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat in andere gezinnen gaat.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven