De kosten van de 5 buitenschoolse activiteiten

Wat zijn de kosten voor buitenschoolse (sport) activiteiten? Wanneer de scholen weer begonnen zijn, begint ook weer het seizoen van de buitenschoolse activiteiten. Wij hebben 3 schoolgaande kinderen en die gaan alle drie naar, in totaal 5, verschillende (sport) activiteiten. Het bijhouden van de agenda is dus heel belangrijk. Maar ook de kosten van deze buitenschoolse activiteiten vergen wat planning vooraf, in ieder geval in huize Family6.

Korfbal

Onze oudste dochter zit op Korfbal. Daar zat ze vorig schooljaar ook al op en de kosten waren vorig jaar in totaal €233,39. Daarvan zijn kniekousen, binnen schoenen, buiten schoenen, een korfbalrokje, een wedstrijdshirt en een sporttas gekocht. Tevens zat in dat bedrag de contributie van € 168,90 voor dat seizoen. Dit jaar kon ze gelukkig alle korfbal kleding nog aan en pasten zowel de buiten als de binnen schoenen nog. We hoefden dus alleen de contributie te betalen, welke dit jaar wel hoger uit viel dan vorig jaar. Vorig jaar ontving ze nog een korting als nieuw lid. Inmiddels is ze ‘oud’  gediende en daar hoort het volledige contributie bedrag bij. Dit jaar moesten we (als jeugdlid) €193 betalen. Ik weet niet hoe dat in verhouding staat tot andere sport contributies, maar ik denk dat rond dit bedrag wel redelijk gangbaar is.

Betaalwijze

Vorig jaar september kregen we in 1 maand zowel de rekening voor de korfbal, als ook die van de ballet van onze andere dochter. We konden deze niet beide volledig betalen diezelfde maand, dus kozen ervoor om de contributie van korfbal in termijnen te betalen. Ik vond het echter niet fijn dat dit dan maandelijks bovenop onze begroting kwam. Om deze rekeningen in 1 maand op te kunnen vangen zijn we vorig jaar een potje gestart voor het  betalen van de (sport)contributies van de kids. We leggen daar elke maand €35 euro in en kunnen dan aan het begin van het (sport)seizoen direct de gehele contributie betalen. Daar waren we dit seizoen dan ook wel toe in staat. We werken al langer met een ‘potjessysteem’ en dit potje was een mooie aanvulling. Over een aantal van onze andere potjes kun je hier lezen.

Meidenclub

Naast de korfbal gaat onze oudste dochter sinds kort ook naar de meidenclub. Dit is een club voor meiden uit groep 5-8 en wordt georganiseerd vanuit een kerk. Samen zingen, knutselen en een bijbelstudie doen. Deze club is gratis. Ze wilde hier al langer naartoe, maar we vonden het wel erg laat op de avond, het is van kwart voor 7 tot kwart over 8. In principe valt dit tijdstip wel mee, maar tot voor kort gingen al onze kids lekker vroeg naar bed. Dit zodat wij nog een lange avond samen hadden. Onze oudste ging dus lang mee met het ritme van de jongsten. Nu is de tijd dan toch echt aangebroken dat we eraan moeten geloven, de avonden samen worden korter 😊.

Reddingsbrigade

Onze tweede dochter zat vorig jaar op ballet. Ze had een hele leuke juf en ik vind zelf dat ze echt een balletmeisje is. Maar helaas wilde ze er mee stoppen. We hebben het nog geprobeerd, maar ja, ze wilde toch echt iets anders gaan doen. Dus het balletpakje staat alweer op marktplaats.

Ze heeft lang getwijfeld tussen turnen en reddingsbrigade. Het is het laatste geworden. Onlangs heeft ze haar eerste ‘meekijk-les’ gehad. Je mag gratis 2x meekomen zwemmen, alvorens je moet besluiten al dan niet lid te worden. Ze kwam hier heel enthousiast van terug, dus dat gaat wel een lidmaatschap worden. Helemaal leuk, omdat manlief ook jaren bij dezelfde reddingsbrigade heeft gezwommen. Als kind en later ook als volwassene. Het tijdstip is ook gunstig, vroeg op de zaterdagochtend, en de kosten zijn ook helemaal niet hoog. Ze vragen €97 contributie voor leden tot 15 jaar. Veruit één van de goedkoopste ‘sporten’, denk ik zo.

Projectkoor

Dochterlief vind het ook heerlijk om te zingen en doet dan ook graag met een projectkoor mee hier uit de buurt. Dat houdt in dat ze in een paar maanden een aantal liederen in studeren en deze aan het einde in een uitvoering ten gehore brengen. Ze oefent daarvoor wekelijks een uurtje en mag een ‘echt’ optreden geven. Daar kijkt ze natuurlijk erg naar uit. Helaas ging het optreden vorige keer niet door vanwege Covid-19, dus we hopen dat het ditmaal wel door kan gaan. Het gaat dit keer om een Kerstuitvoering. Zelf vind ik het ideaal dat het een ‘tijdelijke’ activiteit is met een duidelijke einddatum. Daarnaast is het oefenen hier vlak om de hoek en kost het meedoen ook slechts €20.  

Zwemles

De duurste in het rijtje, qua buitenschoolse activiteiten is onze zoon van 5 jaar. Elke woensdag mogen we naar het zwembad met hem. En man, wat zijn zwemlessen duur. Iedere ouder kan daar denk ik wel over meepraten. Voordat we te maken kregen met covid-19 betaalden we €59,35 per maand. Hij zwom voor dat geld 2x per week een half uur. De zwemles betalen wij overigens niet uit het potje “Contributie sport”, maar hebben we meegenomen in de maandelijkse begroting omdat je dit ook alleen maar per maand kunt betalen bij ons zwembad.

Vanwege covid-19 hebben ze het aantal wisselingen zoveel mogelijk terug gebracht en zwemt hij nu 1x per week drie kwartier lang. De prijzen zijn dan ook aangepast en bedragen nu €44,55 per maand. Gegeven het feit dat een kind gemiddeld een jaar lang zwemles nodig heeft (dus 10 maanden i.v.m. zomervakantie), hadden wij gerekend op een kostenpost van €593,50 bij 2x in de week een half uur zwemmen.

Zoonlief is in Februari 2019 begonnen met de zwemles en we hebben tot nu toe dan ook al €406,80 betaald. Vanwege het feit dat ze vanaf maart tot september niet hebben kunnen zwemmen, waren de lessen weer wat weggezakt en moest alles weer opgehaald worden. Dat betekend dat zoonlief langer zwemles zal moeten volgen, dan het jaar dat er gemiddeld voor staat. Zoals het nu gaat, hoop ik heel erg dat we voor de zomervakantie klaar zijn. Zodat hij zijn diploma heeft tegen de tijd dat we misschien op vakantie kunnen. Dat zijn nog acht maanden.. zo’n €356. Laten we het hopen, veiligheid is belangrijk, maar het geld groeit me ook niet op mijn rug.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven