Onze Sinterklaas cadeaus & wat het heeft gekost..

Aanstaande zaterdag is het Sinterklaas en in huize Family6 staan alle cadeautjes al ingepakt klaar. Ze zitten alleen nog niet in ‘de zak’. Op die manier kunnen we de cadeautjes nog her en der in onze kledingkast verstoppen en is het niet zo’n groot ding 😉. In deze blog lees je wat voor Sinterklaas cadeautjes we hebben gekocht en hoeveel dit ons heeft gekost.

Schoencadeautjes

De schoencadeautjes hebben onze kids al gehad. Ze mogen in huize Family6 1x hun schoen zetten en dat is op de avond dat Sinterklaas in Nederland aankomt. We kozen dit jaar voor een persoonlijk cadeautje voor ieder kind en niets te snoepen. De schoencadeautjes vielen over het algemeen goed in de smaak. Alleen onze oudste zoon was niet blij met zijn cadeau. Hij kreeg van ons soldaatjes (€4.99), waarmee je leuk gevechten kunt uitspelen. Tenminste, dat dachten wij. Zoonlief vond het dus helemaal niks en maar stom dat Sinterklaas dacht dat hij dat leuk vond. Hopelijk doet Sinterklaas het volgend jaar wat beter 😉.

Onze oudste dochter heeft 2 stripboeken in haar schoen gekregen (€2 tweedehands), één van Astrix & Obelix en één van Geronimo Stilton. Beide stripboeken waren diezelfde dag ook gelijk uitgelezen. Onze jongste dochter kreeg een aanvulling voor haar aquabeads (€7.01), daar had ze al eens om gevraagd en was ze dus ook heel blij mee. Ze heeft direct weer iets moois gemaakt. Onze jongste kreeg een rits autootjes van hotwheels (€7.99), waarmee hij direct heerlijk heeft gespeeld.

Budget

Zoals ik in mijn eerdere blogpost al vertelde, hanteren wij voor Sinterklaas een budget van €75 per kind en dus een totaal budget van €300. Uiteraard gaat het niet op de cent en kan het per kind wat verschillen. De kosten van de schoencadeautjes gingen ook van dit budget af. De schoencadeautjes kosten in totaal €21.99, dus voor de cadeaus voor 5 december was er nog €278.01 over. Voor 5 december zijn het uiteindelijk 4 cadeautjes per kind geworden. En tot nu toe ben ik binnen het budget gebleven (ik moet nog 1 cadeautje kopen). Bij alle kinderen zit er wel een ‘nuttig’ cadeau bij, waar ze niet direct mee kunnen spelen, maar wat ze in mijn ogen wel kunnen gebruiken.

Ik merk dat ik onze jongste een beetje als sluitpost gebruik. Hij heeft natuurlijk al het speelgoed van zijn broer en zussen tot zijn beschikking en heeft in mijn ogen dus niet echt veel ‘nodig’. Van het totale budget van €300 is ,na het kopen van onderstaande lijst van cadeaus, nog €17,61 over. Daarvan moet ik nog 1 laatste cadeau kopen voor onze jongste. Ik neig nu vooral naar een praktisch cadeau, zoals bijvoorbeeld een nieuwe broek of sjaal. Daar moet ik deze week nog even voor op pad.

De gekochte Sinterklaas cadeautjes

Hier onder deel ik met jullie de cadeautjes die onze kids op 5 december zullen krijgen. Alle familie die meeleest: “ Ssst.. mondje dicht”.

Onze oudste dochter van 9 jaar krijgt:

Een hangstoel€50
6 Thea Stilton boeken (tweedehands)€17.50
Loom accessiores€4.99
Hatchimals€3.99
Totaal€76.48

Onze jongste dochter van 7 jaar krijgt:

Een horloge in een sieradendoosje€29.99
Een kussen in de vorm van een ijsje€5.25
Een microfoon€32.50
Mepal beker€9.99
Totaal€77.73

Onze oudste zoon van 5 jaar krijgt:

Een set Portofoons (tweedehands)€67.25
Vriendenboekje van Spiderman€12.95
Mepal lunchbox€13.50
Robot Bumblebee (tweedehands)€2.50
Totaal€96.20

Onze jongste zoon van 2.5 jaar krijgt:

Een autokleed (tweedehands)€3
Aanvulling voor de knikkerbaan€3.99
Autootje€3
Totaal€9.99

Broodtrommels & bekers

In mijn back-to-school blog vertelde ik nog dat we voor dit schooljaar voorzien waren qua broodtrommels en bekers. Helaas is een lipje van de beker van onze jongste dochter kapot gegaan. Daarnaast wil ze heel graag een beker met een pop-up tuutje. Zelfs zo graag, dat ze deze van haar spaargeld wilde kopen. Dus ben ik gezwicht en heb voor haar een nieuwe beker gekocht. Ze krijgt hem wel als cadeau, omdat het niet echt noodzakelijk is en ze nog wel met haar oude beker had kunnen doen.

Ook zoonlief krijgt een nieuwe lunchbox. Zijn beker was laatst kapot gegaan en hij heeft daarvoor een nieuwe gekregen. Zijn huidige lunchbox is niet groot genoeg om er ook een pakje drinken bij in te doen en een pakje los in de tas vind ik toch niet fijn. Hij krijgt nu dus de bijpassende lunchbox en daar past voortaan zijn drinken ook in.

Spullen voor de nieuwe kamers

Omdat we in de zomer hopen te verhuizen, leek het mij ook nuttig om iets voor op hun nieuwe kamer te geven voor Sinterklaas. Dochterlief wilde heel graag een hangstoel die ze gezien had bij haar nichtje. Ik geloof niet dat ze dit zal verwachten, dus ze zal blij verrast zijn als ze het cadeau uitpakt op 5 december. Ook voor onze tweede dochter heb ik een leuk kussen gekocht voor op haar nieuwe kamer. Zo’n half glitter, half donzig kussen. En de jongste zoon krijgt een autokleed die ik ook van plan ben op zijn kamer te leggen. Op deze manier komen de kosten van het inrichten van de kamers niet uitsluitend op het moment van verhuizen, maar verspreid ik het een beetje.  

Cadeau voor het hele gezin

Dit jaar hebben we ook een cadeau wat we eigenlijk zien als iets voor het hele gezin; de portofoons. We hadden walkie talkies en de kinderen vonden het heel leuk om daarmee te spelen. Maar ze hebben het nooit echt goed gedaan. Nu heeft 1 het ook echt begeven, dus we dachten, we schaffen dit keer een goede set aan. Zo kwamen we uiteindelijk uit bij portofoons. Omdat dit eigenlijk boven budget zou uitkomen, zijn we wel voor tweedehands gegaan.  

Dit was onze lijst aan cadeaus. Ik ben er blij mee, nu de kinderen nog 😊. Hoe hebben jullie het dit jaar aangepakt en wat voor budget hanteren jullie voor de Sinterklaas cadeaus? Staan de pakjes al klaar of moeten jullie ook op het allerlaatste moment nog op pad voor (een) laatste cadeau(s)? Ik wens jullie in ieder geval een gezellige pakjesavond!

Categories:

2 Responses

  1. Tip: als er iets kapot gaat van Mepal kan je het nieuw krijgen. Ik heb ze in mijn whatsapp, en als je een foto doorstuurt word het altijd opgelost! Ik denk dat het mij al 4 keer is overkomen 🙊 die lipjes van die nieuwe trommels willen wel eens stuk gaan, daar heb ik 2x zo’n nieuwe rand van opgestuurd gekregen waar dat lipje aanzit. En 2 keer is er een popup beker stuk gegaan, 1 keer door midden gevallen en 1x dop kapot. Bij die 2 laatste kreeg ik een kortingscode waarmee ik een nieuwe kon bestellen, zelfs incl. de verzendkosten, top service!

    • He Jeannette,
      Wat een goede tip! Een volgende keer ga ik daar zeker mee aan de slag, nu was de beker helaas al weg. Bedankt voor het delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven