Onze weekboodschappen voor een gezin van 6

Voor ons gezin van 6 personen, doen wij 1x in de week de weekboodschappen die we voor die week nodig hebben. Vorige week hadden we €148.70 uitgegeven aan de weekboodschappen (manlief was die dag mee 😉). Deze week moest dus even de broekriem aan en heb ik vooral gekeken naar wat we nog in huis hadden en gezorgd dat we zo min mogelijk hoefden te kopen. Een zogenaamde “out-of-the-pantry” week dus.

Budget

Omdat ons boodschappen budget €500 per maand is, probeer ik eigenlijk altijd rond de €100 euro uit te geven aan de weekboodschappen. Op die manier blijft er in de maand nog wat over voor kleine aanvullende boodschappen of bulk items die we kopen bij een goedkopere supermarkt (zoals toiletpapier bijvoorbeeld). Deze week moest ik dus proberen ruim onder de €100 te blijven om de uitgaven van vorige week te compenseren en dat is gelukt!

Deze week eten we vooral vanuit onze voorraad. Dat betekend dat ik voor het avond eten niet veel hoefde te halen. Ook van het houdbare beleg, de toetjes en chips hadden we nog voldoende in huis en er was nog een grote zak appels. Alleen de vleeswaren waren helemaal op, dus daar heb ik het één en ander van gehaald.

Vleeswaren voor de kinderen

De sprookjesworst, kinderworst met een figuurtje erop, heb ik dit keer voor het eerst meegenomen. Ik ben benieuwd of de kinderen het lusten. Het is natuurlijk verkapte boterham worst, dat heb ik wel eens geprobeerd en vonden ze toen niet lekker. Afgelopen tijd vond ik echter dat we wat variatie misten, het kwam voor mijn gevoel telkens op dezelfde worst voor de kinderen neer. Dus wie weet kan ik op deze manier de kinderen aan een nieuwe soort worst krijgen. Dan stappen we later van de sprookjesworst wel weer over naar de ‘gewone’ boterhamworst.

Sinterklaas snoepgoed

Natuurlijk valt de hoeveelheid snoepgoed voor Sinterklaas ook op in de lijst met boodschappen. Bij de supermarkt waar wij boodschappen doen, hebben ze in de week voor Sinterklaas altijd de actie dat al het snoepgoed 1+1 gratis is. Dit jaar geven we een groot deel van dit snoepgoed weg aan een ander gezin. Persoonlijk vind ik de decembermaand een maand om uit te delen en om te zien naar anderen die het minder goed hebben. Zeker wanneer we alle Sinterklaas cadeaus weer gekocht hebben, besef ik hoe rijk we zijn en hoe goed we het hebben. Graag deel ik daarvan dan ook uit.

Uitdelen

Ken jij zelf iemand in je omgeving die het financieel zwaar heeft of misschien net zijn baan is verloren/arbeidsongeschikt is geraakt? Overweeg eens deze persoon iets te geven, om diegene een hart onder de riem te steken en te laten weten dat hij/zij er niet alleen voor staat. Je kunt ook, wanneer je een kerstpakket van je baas krijgt, die doorgeven aan iemand anders die je daar blij mee kunt maken. Genoeg mantelzorgers, huismoeders, gepensioneerden krijgen geen kerstpakket en kunnen wel een blijk van waardering gebruiken.

Ben je nog benieuwd welk weekmenu bij deze boodschappen hoort? Dan kun je dit in mijn volgende blogpost lezen.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven