Ons weekmenu voor een gezin van 6

Elke week maak ik een weekmenu voor ons gezin van 6, om er zo voor te zorgen dat we efficiënt boodschappen doen en ik niet elke dag hoef na te denken over wat er gekookt moet worden. Deze week staan er een hoop ‘restjes’ op het menu. Op die manier heb ik bespaard op het boodschappenbudget van deze week.

Het menu van deze week ziet er als volgt uit:

Ma.        Roerbak mie
Di.          Restjes
Wo.       Aardappel, Rode kool + gehakstaaf
Do.         Pasta + saus uit de vriezer
Vr.          Rijst + saus uit de vriezer
Za.          Spaghetti met spinazie
Zo.         Jachtschotel

De roerbak mie stond eigenlijk vorige week al op het menu, alleen was ik toen vergeten kip te kopen. In plaats daarvan hebben we vorige week pizza’s op die in de vriezer lagen. Nu de roerbak mie dus in de herkansing en dit keer heb ik de kip in huis 😉.

Alles voor woensdag was nog in huis en donderdag en vrijdag eten we restjes saus uit de vriezer. Ja, wij vriezen alle restjes saus in. Soms hou je een 1 persoons portie van een saus over na de maaltijd. Maar al die 1 persoons restjes bij elkaar, kunnen zo weer voldoende zijn voor het hele gezin. Zo kwam ik deze week 4 zakjes, zoals wij het noemen, witte pasta saus tegen. Genoeg dus om er weer een maaltijd van te maken. En bij de rijst serveren we meerdere restjes saus, dan mag iedereen kiezen wat hij/zij lekker vindt.

Zaterdag is het Sinterklaas, dus eten we een maaltijd die alle kinderen heel goed eten en waar weinig ‘gezeur’ bij zal komen kijken. Ik verwacht dat de kinderen dan moe zijn van alle spanning en indrukken, dus daar past een makkelijke maaltijd bij. Spaghetti met Spinazie, boursin & bacon is dan een ideaal recept.

De jachtschotel van zondag is een recept dat ik van mijn moeder heb gekregen. Ik heb het kort geleden herontdekt. De kinderen vinden het alleen niet heel lekker, dus ik kan het niet te vaak maken. Ik verwacht dat als ze wat ouder zijn, ze dit wel leren eten. Voor nu had ik nog pruimen in huis van de vorige keer, dus die moesten op. Goed excuus dus 😊.

Wil je de weekboodschappen terug kijken, die horen bij dit weekmenu? Zie hier mijn vorige blogpost.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven