In de uitverkoop kinderkleding kopen voor het volgende jaar

Online is de uitverkoop zachtjes aan al begonnen. Wist je dat je in de uitverkoop heel goed kinderkleding kunt kopen voor het volgende jaar? Ja, je hoort het goed. Dit is HET moment om alvast winterjassen, schoenen en kleding te kopen voor de volgende winter. Gewoon een maatje groter dan waar je kind momenteel in zit. Wanneer je in de kerstvakantie gaat shoppen is de wintersale net van start en vind je nog leuke items in de maat die je zoekt. Tijd dus om aankopen te doen voor het volgende jaar.

Een jaar vooruit kopen

Sinds een aantal jaar probeer ik op die manier te shoppen. Zo heb ik bijvoorbeeld al nieuwe slippers/sandalen in huis voor aankomende zomer voor alle 4 de kids. Ook hangen er al 3 nieuwe zomerjassen klaar in de kast. Wanneer het mooi weer wordt hoef ik niet ad hoc op pad voor zomerspullen (wat altijd samen gaat met duurkoop). Natuurlijk kun je niet alle zomer of winterkleding vooruit kopen. Dus in het seizoen zelf koop ik zeker ook nog items. Ik probeer alleen de duurdere uitgaven in de uitverkoop te doen. En daar vallen dus jassen en schoenen onder, maar ook jeans voor de jongens.

Kortingsacties

Afgelopen jaren weet ik slippers en sandalen altijd met 60-70% korting te kopen ergens in september, dat scheelt echt een hoop. Ook voor de winterschoenen lukt dit regelmatig. Een goede schoenenzaak bij ons op het dorp heeft altijd stapelkorting. Bij 1 paar schoenen 50% korting, bij 2 paar 60% en bij 3 paar 70%. Het is in zo’n geval voordeliger om 3 paar te nemen in plaats van 2 paar. Stel de schoenen kosten oorspronkelijk €100 per paar (want ja, het zijn kwaliteitsprijzen), wanneer je 2 paar koopt betaal je €80. Bij 3 paar betaal je €90. Het 3e paar schoenen heb je dan dus voor €10 erbij. Geen geld voor goede (vaak leren) schoenen. In deze actie heb ik nu al 2x 3 paar schoenen weten te kopen voor de volgende zomer/winter.

Ouderwets shoppen

Persoonlijk vind ik het eigenlijk prettiger werken om fysiek te winkelen, dus ik hoop dat daar in de kerstvakantie nog een keer tijd voor is. In de winkels vind je soms ook laatste artikelen, die dan extra afgeprijsd zijn. Die vind je online niet. Zo kochten wij vorige winter een goede spijkerbroek voor onze oudste zoon voor €9, precies van het merk dat ik altijd koop en normaal €34,99 kost ( ik koop die anders ook alleen als de 2e broek 50% korting is). En voor onze jongste zoon kochten wij toen de winterjas die hij nu draagt voor €22, afgeprijsd vanaf €59,99. Heerlijk vind ik dat soort koopjes.

Nu ben ik echt een koopjes jager en de valkuil die ik daarin heb is dat ik bij alles denk; “Het is zo goedkoop, meenemen!”. Gelukkig is manlief daarin een goede tegenhanger. Wanneer we samen fysiek gaan winkelen, zijn we dus ook de juiste combi. Bij online winkelen laat ik mij nog wel eens makkelijk meeslepen. Net als die keer met black Friday. Door het lezen van een blog over black friday van een collega blogger, werd ik tot de orde geroepen. Uiteindelijk heb ik van de bestelling alleen 1 zwarte broek gehouden. Mijn huidige zwarte broek was aan vervanging toe, dus die aankoop was gerechtvaardigd 😉.

Kinderen groeien toch onvoorspelbaar?

Nu zullen er mensen zijn die zeggen; “Je weet toch niet hoe hard je kind groeit”. Nee dat klopt. Je weet het nooit exact. Maar door de jaren heen leer je je kind kennen en heb ik gemerkt dat je dat best wel kunt inschatten. En mocht je kind echt ineens heel hard groeien en de nieuw gekochte kleding/schoenen niet meer passen, dan kun je ze ook altijd weer doorverkopen. Juist omdat je ze in de sale hebt gekocht, maakt dat je ze ook aantrekkelijk geprijsd weer op marktplaats kunt zetten.

Afgelopen week heb ik in ieder geval voor de jongste dochter een nieuwe winterjas gekocht. Er zat niet veel korting op (20%), maar ze was dan ook wel toe aan een nieuwe winterjas. En met die jas kan ze volgende winter ook vooruit. Voor onze oudste zoon ben ik ook nog op zoek naar een nieuwe winterjas. Hij zal die grotere maat waarschijnlijk nu al aan kunnen en dan is hij ook nog groot genoeg voor volgend jaar. Ik houd dus een aantal webshops in de gaten en heb al een paar favorieten op het oog. Wanneer ze in de uitverkoop gaan, hoop ik een mooie deal te scoren. Datzelfde geldt voor een winterjas voor mijzelf. Die kost nu nog €89,99 en dat vind ik teveel, dus hopelijk gaat ook die in de uitverkoop binnenkort.

Budget

Qua budget heb ik altijd wel in mijn hoofd hoeveel ik voor bepaalde items wil betalen. Zo wil ik voor zomerschoenen voor de kinderen niet meer dan €40 euro uitgeven en voor winterschoenen hanteer ik een budget van €50 euro. Diezelfde bedragen gelden eigenlijk ook voor de zomer & winterjassen. Voor de winteritems is het budget iets hoger, omdat voor winterspullen meer materiaal gebruikt moet worden en deze items over het algemeen dus ook iets duurder zijn. Voor broeken/jeans geef ik niet meer dan €30 uit (ook voor mezelf niet overigens). Op die manier probeer ik de kosten een beetje onder controle te houden.  

Voor onze oudste dochter heb ik besloten weinig kleding meer vooruit te kopen. Ze wordt volgend jaar 10 en dat vind ik toch wel een leeftijd waarop ze meer een eigen mening krijgen. Ik durf dus niet meer de gok te nemen, dat ze iets wat ze nu leuk vind over een jaar nog steeds leuk vind. Het kan dan zomaar veranderd zijn en bijvoorbeeld te kinderachtig geworden zijn. Maar voor onze jongste 3 blijf ik deze strategie voorlopig volhouden. Ik vind het prettig werken.

Wat voor soort items kopen jullie in de uitverkoop? Heb je vooraf een budget met jezelf afgesproken of laat je je leiden door het aanbod? Kopen jullie kinderkleding alvast vooruit in een maatje groter?

Categories:

One response

  1. Het ruilcircuit binnen familie en vriendenkring is ook een prima extra optie, net als kringloop en tweedehands. Zeker met 4 kinderen is de kracht van goedkoop (liefst duurzaam) inkopen een uitermate fijne en prettige manier om ruime buffer op te bouwen. Uiteraard in samenhang met je andere besparingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven