Uit de vriezer eten, 6 (bijzondere) producten die je kunt invriezen

Kerstinkopen vallen meestal duurder uit dan normale boodschappen. Omdat wij werken met een maandbudget voor de boodschappen, moeten we op de één of andere manier die inkopen weer compenseren. Manlief heeft daarom bedacht dat dit het moment is om de vriezer leeg te eten. Ook omdat deze nodig weer eens ontdooit moet worden. In onze vriezer ligt gelukkig genoeg, dus we komen zeker niets tekort. In deze blog deel ik 6 bijzondere producten die je kunt invriezen.

Deze week staan er dus naast 2 overheerlijke menu’s voor de kerst verder restjes op het menu. Of maaltijden waarvoor ik de meeste ingrediënten al in huis had. Manlief heeft op zijn initiatief , heel lief, een mooi lijstje voor mij gemaakt van alles wat in de vriezer ligt en we op kunnen maken. Onze vriezer staat in de schuur. Een lijstje maken is dan ook een koud klusje, dus ik was blij dat Manlief dat voor mij wilde doen. Aan de hand van dat lijstje heb ik vervolgens de maaltijden samengesteld en het boodschappen lijstje gemaakt.

Bijzondere producten in de vriezer

Sowieso gaan er na het doen van de weekboodschappen meestal 6 broden direct de vriezer in. Daarnaast koop ik bijna altijd vlees in de aanbieding. En anders in een kiloverpakking. Na de aanschaf verdeel ik het dan in porties van +/- 350 gram en vries het in. Dat scheelt allemaal aanzienlijk in de kosten. Ook zakken met voorgesneden (nasi)groenten koop ik in de aanbieding en gaan vervolgens mijn vriezer in. Dit zijn allemaal denk ik wel bekende producten die je kunt invriezen. En dat doe ik dan ook al sinds we getrouwd zijn.

Maar in onze vriezer liggen ook een aantal producten, waarvan ik jaren geleden nog niet wist dat die ook ingevroren konden worden. Aangezien ik dat toen niet wist, zijn er misschien meer die dat nog niet weten. Om die reden deel ik het graag met jullie. Dus bij deze 6 bijzondere producten die je kunt invriezen en die bij ons dan ook regelmatig in de vriezer te vinden zijn.

Zachte bolletjes

Dat je brood goed in kunt vriezen is denk ik algemeen bekend. Maar dat je ook zachte bolletjes prima in kunt vriezen, daar had ik nog nooit aan gedacht. Inmiddels eten wij elke zaterdagochtend zachte bollen en die haal ik vaak op maandag al in huis. Ze gaan direct na het boodschappen doen, de vriezer in. En idealiter haal je ze dan de avond van tevoren uit de vriezer, maar dat vergeten wij hier meestal 😊. Ze smaken voor mijn gevoel nog net zo, als dat je ze net uit de supermarkt hebt gehaald. Ik kan me voorstellen dat het met broodjes van de bakker eventueel anders is, maar wij halen alles bij de supermarkt vandaan.

Geraspte kaas

Je kent het misschien wel, je hebt een lekker gerecht gemaakt en een beetje geraspte kaas over. Dat ligt vervolgens een week in je koelkast en de volgende keer dat je het wilt gebruiken is het beschimmeld. Wist je dat je een open zakje geraspte kaas heel goed kunt invriezen. Er zijn mensen die vinden dat de textuur daardoor iets veranderd, maar zelf ervaar ik dat niet zo. Zeker niet wanneer je de geraspte kaas vervolgens op een ovenschotel gebruikt. Wij gebruiken het ook gewoon op wraps of door pasta gerechten. Tegenwoordig vries ik meerdere zakjes geraspte kaas in, wanneer het in de reclame is. Zo hebben we altijd geraspte kaas in huis.

Hamblokjes

In een aantal gerechten die ik regelmatig maak, moeten er volgens het recept hamblokjes in. De goedkoopste variant van de hamblokjes bij onze supermarkt wordt verkocht in een dubbele verpakking, terwijl ik vaak maar 1 verpakking nodig heb. De andere gooi ik gewoon in de vriezer. Die kun je vervolgens direct uit de vriezer in een gerecht doen wat je opwarmt of in een ovenschotel. Werkt prima.

Vleeswaren ham/spek

In huize Family6 worden regelmatig pannenkoeken met spek of tosti’s met ham gegeten. Zeker in het weekend kan zo’n idee spontaan ontstaan. Dan is het handig om dit soort dingen op voorraad te hebben en dat kan heel gemakkelijk in de vriezer. Wel even laten ontdooien vooraf, anders krijg je de plakjes niet van elkaar af. Maar ideaal voor een uitspatting in  het weekend 😉. Je kunt overigens nog meer vleeswaren in vriezen, maar dit zijn de 2 die wij structureel doen. Met andere vleeswaren heb ik niet echt ervaring. Maar ik zou zeggen, probeer het gewoon uit!

Paprika’s

Voor een verse pastasaus of lasagne vind je in mijn vriezer ook vaak paprika’s. Een ‘stoplicht’ of rode paprika. Wanneer een trio paprika’s in de aanbieding is, koop ik die. Ik leg ze gewoon heel in de vriezer en snijd ze als ze nog bevroren zijn. Daarna gooi ik de paprika stukjes direct in de pan. De paprika is uiteraard niet meer zo knapperig als dat je hem koopt. Maar zelf houd ik niet van harde groenten, dus vind ik het geen probleem. Je kunt natuurlijk ook de paprika vooraf in stukjes snijden en dan invriezen. Maar dat vind ik na het boodschappen doen vaak teveel werk.

Wraps

Wraps is een lekker makkelijk gezinsrecept, tenminste dat vind ik. We eten het dan ook zeer regelmatig. Wel een aantal verschillende variaties qua vulling. Vroeger gooide ik wraps die over waren in de prullenbak of bewaarde die een aantal dagen in de koelkast, om ze vervolgens alsnog weg te gooien omdat ik vergeten was ze op te eten. Tegenwoordig gaan open verpakkingen wraps gewoon in de vriezer. Direct in de magnetron ontdooien en viola, je kunt ze serveren. Van de vulling houden we trouwens ook vaak wat over. Dit vries ik in een apart bakje in. Zo’n restje vul ik een volgende keer gewoon weer aan met een sta-zak van Hak “ Kidneybonen chilischotel” en we hebben weer een maaltijd.

Dit waren de 6 bijzondere producten die je kunt invriezen. Hopelijk heb ik je nog op een idee gebracht en kun je daardoor weer iets besparen. Doordat je minder weggooit of meer in de reclame kunt kopen. Zo help je het milieu en je eigen portemonnee! Voor nog meer bespaar tips, zie deze blog over besparen door te doseren.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven