Januari €8000 spaardoel update

Januari, de eerste maand van het nieuwe jaar zit er bijna op, dus tijd om de balans op te maken en jullie een update te geven over ons €8000 spaardoel. Hoeveel hebben we deze maand gespaard en komt dit overeen met het door ons gesteld doelbedrag voor deze maand. We hebben voor onszelf dit jaar het ambitieuze spaardoel opgesteld om binnen 8 maanden €8000 bij elkaar te sparen. In een eerdere blog kun je meer lezen over onze redenen hiervoor en de strategie die wij hiervoor gebruiken. Nu de eerste update met onze voortgang.

Kinderbijslag

Allereerst kwam aan het begin van de maand de kinderbijslag binnen. Direct op 4 januari werd er door het SVB (de Sociale Verzekeringsbank) €980,88 op onze rekening gestort. Wij hebben 4 kinderen in de leeftijd van 2 tot 9 jaar en krijgen dus een flink bedrag. Ik rondde het bedrag naar boven af en stortte diezelfde dag nog €1000 naar de spaarrekening. Dat was een lekker begin.

Eindafrekening Gas & Elektra

Vervolgens kregen wij van onze energieleverancier een afrekening, omdat bij ons digitale meters zijn geplaatst. Aangezien wij elk jaar overstappen van leverancier om gebruik te maken van de welkomstkorting, kregen wij ook dit jaar weer een mooi bedrag terug. Het ging om €167,25. We kregen dit bedrag helaas niet volledig op de rekening, maar deze werd gedeeltelijk verrekend met het voorschot van de volgende maand. Toch heb ik dit bedrag, afgerond naar beneden dit keer, naar de spaarrekening gestort. Aangezien het voorschot in de maandbegroting is opgenomen en we hier elke maand dus rekening mee houden. Nu we 1 maand niet hoeven te betalen, houden we het bedrag van de voorschot over en kunnen we dat alsnog sparen. Zodoende dus alsnog €150 naar de spaarrekening.

Weekendje weg

Toen besloten we spontaan een weekendje weg te boeken. Iets wat we bijna nooit doen, maar aangezien we de afgelopen tijd veel thuis zijn (lees alleen maar), snakte vooral ik naar een uitje. Met het hele gezin verplaatsen is dan zo ongeveer het enige dat je kunt doen. Dit weekend gaan we al, heerlijk. Gelukkig hadden we een vakantiepotje waaruit we dit weekendje weg konden betalen en hoefden we daarvoor niet de spaarrekening aan te spreken. Het weekendje kost ons overigens maar €79. Voor die prijs durfden we het wel aan 😉.

Overwerk

Manlief heeft in december nog een storingsdienst gehad, dus we wisten al dat hij deze maand wat extra’s op zijn loonstrook zou hebben. Daarbij berekenen wij vooraf nooit hoeveel het precies is, maar laten we ons graag verrassen. Ikzelf was blij verrast, manlief vond het nog wat mager. En na berekenen, bleek dat hij inderdaad te weinig uren had uitbetaald gekregen. Die verrekening krijgen we dus volgende maand weer 😊. Maar voor deze maand hield het een extraatje van afgerond €350 in. Jullie merken het misschien al, ik hou van afgeronde bedragen. Eigenlijk rond ik alles altijd het liefst af op 50 tallen.

Standaard maandbedrag

Nu hadden we als spaarbedrag per maand €300 opgenomen. Dat bedrag hadden we in de maandbegroting al gereserveerd voor dit doel en sparen we dus structureel. Daarmee komt het totaal dat we deze maand gespaard hebben op €1800! Al €500 meer dan begroot. Dat is een hele mooie start! Natuurlijk was deze maand uitzonderlijk hoog door de kinderbijslag en het overwerk van Manlief. Maar daarmee een leuke januari update.

 Totaal begrootGerealiseerd
Januari€1300€1800
Februari€300 
Maart€300 
April€1300 
Mei€1800 
Juni€250 
Juli€3250 
   
Totaal€8500€1800

Vooruitblik

Volgende maand zal het spaarbedrag een stuk lager zijn. In februari hopen we de standaard €300 te sparen. Daarnaast zal er dan nog een klein extraatje zijn in verband met de herberekening van de overwerkuren van Manlief. En op dit moment heeft Manlief weer een storingsdienst, dus zal hij ook volgende maand de overwerkuren van deze week uitbetaald krijgen. Maar dat bedrag is nog afhankelijk van hoeveel uur hij totaal opgeroepen wordt en tot nu toe lijkt dat mee (of tegen) te vallen. We hebben dus een kickstart gehad, maar zullen nu rustig aan verder in de tweede versnelling. Op naar de volgende maand!

Vergoeding kinderopvang

Later in het jaar verwacht ik nog een terugbetaling van de overheid voor wat betreft de kinderopvangkosten gedurende de lockdown. Wij betalen nu de rekening, zonder dat wij gebruik maken van de opvang. Net als in de 1e lockdown, wordt ouders gevraagd de kinderopvang te blijven betalen en worden deze kosten later weer vergoed door de overheid.

Ook het gedeelte van de eigen bijdrage wat niet vergoed wordt door de overheid, krijgen wij terug van de kinderopvang organisatie. Niet alle kinderopvang organisaties doen dat, maar die van ons gelukkig wel. Zodoende lijden wij er financieel in ieder geval niet onder dat onze jongste momenteel niet naar de opvang kan. Toch hoop ik dat deze situatie niet al te lang meer gaat duren. Maar voor nu houden we de moed erin en zien we vooral het positieve ervan in; we houden meer geld over om te sparen! En dat brengt ons uiteindelijk dichter bij ons €8000 spaardoel. Het wachten is nu alleen nog op de uitbetaling ervan.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven