Februari 8000 spaardoel update

Hierbij weer een €8000 Spaardoel update. We hebben voor onszelf dit jaar het ambitieuze spaardoel opgesteld om binnen 8 maanden €8000 bij elkaar te sparen. In een eerdere blog kun je meer lezen over onze redenen hiervoor en de strategie die wij hiervoor gebruiken. In Januari spaarden wij al €1800. Hoeveel hebben we deze maand gespaard en komt dit overeen met het door ons gesteld doelbedrag voor februari?

Laten we gelijk onze mooie tabel erbij pakken. We hadden onszelf een standaard spaarbedrag van €300 per maand opgelegd om ons doel te kunnen behalen. Op voorhand hadden we voor de maand februari geen extra inkomsten verwacht, dus was uitsluitend die €300 begroot. Gelukkig is er toch nog meer geld binnengekomen en konden we deze maand €450 sparen! We lopen dus voor op de begroting. We lopen op dit moment zelfs €650 voor op de begroting. Gaan we misschien toch nog richting die €10000 😊 in 8 maanden.

 Totaal begrootGerealiseerd
Januari€1300€1800
Februari€300€450
Maart€300 
April€1300 
Mei€1800 
Juni€250 
Juli€3250 
   
Totaal€8500€2250

Welkomstbonus energieleverancier

Vertelde ik vorige maand vrolijk dat wij een mooi bedrag terug hadden gekregen in verband met de welkomstbonus van onze energieleverancier, bleek dat helemaal niet zo te zijn. Vorige maand was gewoon de jaarlijkse afrekening en blijkbaar hadden we weinig gestookt in 2020. En deze maand kregen we daar bovenop nog eens de welkomstbonus op onze rekening gestort. Het ging om €140 euro. Ik heb dit mooi naar boven afgerond (€150 dus) en direct op onze spaarrekening gezet. Bij elkaar dit jaar dus €300 euro terug gekregen van onze energieleverancier, heel fijn!

Auto reparatie

Deze maand had Manlief toch nog wat overwerk en storingsdienst vergoeding ontvangen. Helaas ging dat rechtstreeks naar de kosten van de APK aan onze auto. We doen elk jaar met de APK om en om, een kleine of een grote beurt. Dit jaar zat er een kleine beurt bij de APK. Normaal kunnen we dat prima betalen vanuit ons Sinkingfunds potje “onderhoud auto”. Daar spaarden we tot voor kort €25 per maand in. We calculeerden dus in dat we €300 per jaar aan onderhoud kwijt zouden zijn.

Echter had ik eerder dit jaar al eens met pech gestaan en wilde onze auto niet meer starten. Toen bleek de startmotor kapot. Dat vervangen kostte €275,02. Aangezien wij werken met een sinkingfunds potje voor auto onderhoud, hadden we die reparatie betaald vanuit het potje. Omdat we op dat moment zo’n aanslag deden op het potje, besloten we gelijk de maandelijkse inleg op te hogen naar €50 per maand.

Maar ondanks de verhoogde maandelijkse inleg was er echter onvoldoende overgebleven voor het jaarlijkse onderhoud & APK in februari. In het potje zat nog €257,17, maar we moesten dit keer €438,33 betalen omdat ook de remblokken vervangen moesten worden. De kleine €200 euro die we misten is dus betaald van het overwerk van Manlief. Helaas, niet nog meer geld om te sparen dus. Het spaarbedrag bleef daarmee deze maand hangen op €450, €150 van de energieleverancier en de €300 van het standaard spaarbedrag. Op naar ons €8000 spaardoel en de volgende update!

Vooruitblik

Volgende maand volgt er weer een afrekening van overuren van Manlief. Zijn werkgever is overstapt van salarisadministratie systeem en dat levert momenteel het nodige gezeur op. Gelukkig had Manlief direct in januari al in de gaten dat zijn loonstrook niet klopte. Elke loonstrook moet nu dus nagerekend worden of alles klopt. Om vervolgens de HR medewerker gedetailleerd uit te leggen waar het probleem zit en hoe dit opgelost moet worden.

Dit zorgt er voor dat de uitbetalingen wat rommelig verlopen en we zo meerdere maanden terug gaan qua verrekenen. Hopelijk is dit allemaal weer snel opgelost. Volgende maand verwachtten we eigenlijk geen extra inkomsten. Maar omdat er nog wat verrekend moet worden, kunnen we volgende maand misschien toch een klein bedrag extra sparen.

Hebben jullie wel eens meegemaakt dat je werkgever van salarisadministratie systeem veranderde? En leverde dat problemen op?  

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven