Waar kan ik mijn geld uitgeven, leveringsproblemen

Dat is de vraag waar half Nederland zich volgens mij mee bezig houdt. Tenminste, de helft die zijn baan nog heeft weten te behouden en voor wie er financieel gezien niet veel veranderd is. Behalve dan dat door de coronacrisis de uitgaven een stuk lager zijn, simpelweg omdat je minder kunt uitgeven aan uitjes, etentjes buiten de deur of vakanties naar het buitenland. Al die Nederlanders houden ineens meer geld over en vragen zich af: Waar kan ik mijn geld uitgeven? Resultaat: wachtrijen bij de plastische chirurg en leveringsproblemen bij heel veel producten.

Probleem?

Laat ik voorop stellen; het is natuurlijk een luxe probleem, niet echt een probleem dus. Natuurlijk begrijp ik dat wij bevoorrecht zijn dat we ons überhaupt in deze positie bevinden. En het is wrang dat de coronacrisis het verschil tussen arm en rijk alleen maar vergroot. Want mensen die normaal al niets over hadden om te besteden aan uitjes, maaltijden buitenshuis of andere luxe producten houden dat nu niet ineens over. Hun situatie verbetert dus niet.

Maar al die Nederlanders die al in staat waren geld uit te geven aan luxe, houden nu geld over. Wij zelf houden wel geld over, maar hebben dat ook op die manier begroot. Wij hoeven ook niet na te denken over waar we dat geld aan uitgeven, dat gaat direct naar ons spaardoel. Qua uitgaven merk ik trouwens niet dat we echt minder uitgeven door Corona, eigenlijk alleen aan benzine geven we minder uit. Daar tegenover staat dat we aan boodschappen zelfs meer uitgeven. Per saldo blijft het dus ongeveer gelijk.

In de Viva las ik onlangs dat het aantal plastisch chirurgische ingrepen in 2020 enorm is toegenomen. Dat is dus iets waar mensen ineens geld voor hebben en nu laten doen. Dat samen met het feit dat je de herstelperiode veilig thuis achter je laptop kunt doorbrengen (want; thuiswerken), zodat het onopgemerkt blijft voor je omgeving. Bizar hè, dat de gewone ziekenhuizen moeite hebben om de reguliere zorg te kunnen blijven bieden en er aan de andere kant een soort toerisme bij de plastische chirurg ontstaat.

Leveringsproblemen

Er ontstaan dus lange wachtrijen voor behandelingen, maar ook bij veel bestellingen krijg je te horen dat de levertijden veel langer zijn. We bestellen massaal luxe producten via internet en kunnen daar ons geld gelukkig nog uitgeven. En zo is er bijvoorbeeld een run op tuinspullen, nu we niet naar het buitenland op vakantie kunnen. Ook het verbouwen van je huis is helemaal hot & happening. Dat laatste heeft dan ook weer te maken met de hoge huizenprijzen, dus veel mensen kiezen ervoor hun eigen huis te verbouwen in plaats van te verhuizen. Maar toch, we zijn allemaal op zoek naar waar we ons geld aan uit kunnen geven en misschien ook wel hoe we onszelf kunnen verwennen. Het blijft toch een lastige periode en hoe langer het duurt hoe meer je behoefte hebt aan iets leuks. Iets wat je blij maakt.

Al voor de coronacrisis waren wij van plan om in de zomer van 2020 een trampoline aan te schaffen voor de kinderen. Toen de coronacrisis net begonnen was en de kinderen thuis onderwijs kregen, dachten wij dat het misschien handig was onze planning iets naar voren te halen. Maar op het moment dat wij de trampoline wilde gaan bestellen, was die nergens leverbaar. Het was toen maart 2020 en prachtig weer. Omdat veel ouders een mogelijkheid zochten om hun kids thuis te vermaken, werden er massaal trampolines aangeschaft. Uiteindelijk werd die van ons ergens in mei geleverd, zo’n 2 maanden nadat we deze besteld hadden. Gelukkig hadden we de kinderen vooraf niets gezegd hierover en waren ze dus super blij met deze verrassing!

Kitchenaid

Nu hebben we alweer zo’n geval van “niet leverbaar”. Manlief heeft al lang een kitchenaid op zijn verlanglijstje staan en spaarde daar (van zijn “zakgeld” 😊) al geruime tijd voor. Nu Manlief helemaal klaar is met de verbouwing van ons huis en deze zelfs al verkocht is, heeft hij ineens in het weekend meer vrije tijd. En hij vind het dan heerlijk om een lekker brood te bakken, volgens recept van Robèrt van Bockhoven. Zonder keukenmachine betekend dat dan wel dat je 15 minuten aaneengesloten handmatig moet kneden. Ik kan je vertellen dat dat héél erg lang is. En daar komt dus de behoefte aan een kitchenaid weer om de hoek.

In het verleden was Manlief al eerder op zoek geweest naar een kitchenaid en had hij er zelf al eentje aangeschaft via Marktplaats. Dat was alleen een “heavy duty” keukenmachine en na wat proberen was dat toch niet wat Manlief wilde. Dus, hup die kitchenaid weer op marktplaats. Want eerlijk gezegd hadden we er nou ook niet echt plek voor in dit huis. Het idee was dus om te wachten tot na de verhuizing met het aanschaffen van de juiste kitchenaid. Maar door de overvloed aan vrije tijd en het gebrek aan andere activiteiten, want geen verjaardagen, bezoekjes & uitjes, is de wens voor de kitchenaid toch weer actueel geworden. We maken wel ergens plek in huis 😊.

Na lang alle specificaties bestudeert te hebben op internet en alle kleuren combinaties gezien te hebben, had Manlief een keuze kunnen maken. Dit keer werd het een nieuwe, we gaan er tenslotte 20 jaar plezier van hebben. Althans, dat is de bedoeling. En aangezien we nu toch nergens anders ons geld aan uit kunnen geven en wel de behoefte hebben aan iets nieuws, iets dat de sleur verbreekt, besloten we over te gaan tot koop. En daar stuitten wij op het “niet leverbaar” probleem. Precies het model en de kleur die Manlief wilde, was natuurlijk nergens meer verkrijgbaar.

E-mail bij nieuwe voorraad

We hebben overal waar dat kon aangegeven dat we een e-mail wilden ontvangen wanneer het product weer op voorraad zou zijn. En dan begint het wachten. Na ongeveer 1 week kregen we het eerste mailtje, hij zou weer op voorraad zijn. Maar je raad het al, toen wij gingen kijken was die voorraad alweer verdwenen als sneeuw voor de zon. Opnieuw een alert ingesteld en jawel nog geen 2 dagen later herhaalde zich het scenario. Die automatische berichten bij nieuwe voorraad zijn natuurlijk fantastisch. Mits er meer dan 1 op voorraad komt en er niet voor die ene kitchenaid 300 mensen een email krijgen dat er weer voorraad is. Want zo voelt het een beetje. We moeten dus nog meer geduld hebben.

Inmiddels zijn we alweer een maand verder en is de behoefte aan iets nieuws alweer wat bekoeld. Maar dat heeft er alles mee te maken met dat Manlief zijn “spaargeld” voor de kitchenaid tijdelijk in bitcoin heeft gestoken. Hij had tot nu toe €375 opzij gezet voor een kitchenaid. Dat was nog niet voldoende om er daadwerkelijk eentje te kopen, de kitchenaid die hij wil kost €699. Maar omdat Manlief dit al zolang wil, zouden we het bedrag aanvullen vanuit onze spaarrekening.

Nu heeft hij zijn spaargeld echter in bitcoin belegd en hoopt hij hiermee zijn inleg te kunnen vermeerderen, zodat we minder geld van de spaarrekening hoeven te gebruiken. Op het moment van schrijven is die €375 in bitcoin bijna €570 waard. Hij is dus al mooi op weg. Nu maar hopen dat de koers van de bitcoin nog wat verder stijgt en dat de kitchenaid weer leverbaar wordt! Tot die tijd doen wij niet aan geld uitgeven en houden het nog lekker even op zak. Of eigenlijk in bitcoin 😉

Hoe is dat voor jullie; Zijn jullie op zoek naar waar je je geld aan kunt uitgeven? Lopen jullie tegen het probleem aan dat producten niet leverbaar zijn?

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven