Maart 8000 euro spaardoel update

Hierbij weer een €8000 spaardoel update. We hebben voor onszelf dit jaar het ambitieuze spaardoel opgesteld om binnen 8 maanden €8000 bij elkaar te sparen. In een eerdere blog kun je meer lezen over onze redenen hiervoor en de strategie die wij hiervoor gebruiken. Deze maand konden we ruim 4x zoveel sparen als dat we begroot hadden. Een hele mooie sprong vooruit dus. Ik grapte al tegen Manlief dat we het spaardoel misschien toch maar moeten aanpassen naar €10000, zodat het nog echt een uitdaging blijft. We zitten namelijk na 3 maanden al bijna op de helft van ons spaardoel voor 8 maanden en dat terwijl er in de komende maanden nog grote bedragen zullen volgen.

Hoeveel hebben we deze maand gespaard en komt dit overeen met het door ons gesteld doelbedrag voor deze maand? Zie hieronder de maart update van ons €8000 spaardoel.

 BegrootOpgeteldGerealiseerdOpgeteld
Januari€1300€1300€1800€1800
Februari€300€1600€450€2250
Maart€300€1900€1390€3680
April€1300€3200  
Mei€1800€5000  
Juni€250€5250  
Juli€3250€8500  
     
Totaal€8500   

Welkomstbonus Openbank

Openbank is een bank die internationaal opereert en nog niet zo lang ook in Nederland actief is. Zij zijn een uitsluitend digitale bank en het hoofdkantoor is gevestigd in Spanje. Om meer klanten te werven was er rond Valentijnsdag een actie, die inhield dat je €40 zou ontvangen als je een rekening bij hen opende. Het openen van een rekening is gratis, dus besloot ik hieraan mee te doen.

Het kostte me uiteindelijk niet heel veel moeite. Ja, er waren wat problemen met het feit dat ik de verificatiebetaling van een en/of rekening had betaald. Dat concept kennen ze niet in Spanje en die betaling kreeg ik dus vrolijk weer terug gestort. Eén telefoontje naar Openbank, waarbij ik vriendelijk geholpen werd en het probleem was duidelijk. De oplossing: de verificatiebetaling overgemaakt van een rekening op mijn eigen naam.

Om aanspraak te kunnen maken op de bonus moest er €300 gestort worden op de rekening. Die bonus werd kort daarna netjes op mijn rekening gestort. Anderhalve maand later staat de €300 weer op z’n oude vertrouwde plek en kon ik €40 bij ons spaardoel optellen 😉. Toch een mooi rendement van 13,33%. De rekening bij Openbank is dus weer leeg, nu moeten we alleen nog even bedenken of we hier een andere bestemming voor hebben of dat we deze rekening weer sluiten.

Actie ABN Amro

Ook bij de ABN Amro liep een actie en die had alles te maken met beleggen. Wanneer je startte met beleggen en 3 maanden achter elkaar minimaal €100 automatisch liet beleggen, zou je een bedrag van €50 krijgen als beloning. Nu had ik al een lopende rekening bij de ABN Amro, dus kostte het starten met beleggen mij wederom niets. Het kwam eigenlijk op het juiste moment. We waren namelijk net op zoek naar een mooie manier om voor 2 verschillende doelen te beleggen. We hebben namelijk al een beleggingsrekening bij de Giro, waar we beleggen voor de lange termijn. Maar we wilden ook graag voor een kortere periode beleggen (zo’n 5 jaar), waar we geld wegzetten voor de vervanging van onze auto.

Dat laatste hebben wij nu gerealiseerd bij de ABN Amro. Ik ben er zelf eigenlijk heel erg enthousiast over. Het gaat allemaal echt automatisch en je hebt er helemaal geen omkijken naar. Zelfs je dividend wordt automatisch voor je herbelegd. Wil je passief beleggen, dan vind ik dit echt een aanrader! (Niet gesponsord)

We hebben vanaf het openen structureel €130 per maand laten beleggen (dat was het bedrag dat we wilden, eigenlijk hoefde maar €100) en dat blijven we ook gewoon doen. Maar daardoor kregen we dus een bonus van €50 op onze rekening gestort. Ook die €50 gaat weer naar ons spaardoel. Alle beetjes helpen! En ook dit is een mooi rendement als je het berekend over 3 maanden lang €100 = 16,67%. Daarnaast hebben we op de beleggingen zelf op het moment van schrijven ook al 4,20% (ongerealiseerde) winst. Heel mooi dus!

Terugbetaling kinderopvangkosten

Deze maand hebben we een eerste terugbetaling ontvangen van de kinderopvangkosten over december 2021. Dat is een terugbetaling van de kinderopvang organisatie zelf, dus dat is alleen de vergoeding van de gemaakte kosten boven het fiscaal tarief van €8,17. Voor de maand december gaat het om een bedrag van €37,58. Dat is natuurlijk geen enorm bedrag, maar toch heel fijn dat de kinderopvang deze kosten vergoed. Ondanks dat ze hiertoe niet verplicht zijn. En de lockdown ging pas in op 15 december, dus het is ook geen vergoeding voor een hele maand. Ik heb bedrag afgerond naar boven en er is dus €40 naar ons spaardoel gegaan deze maand.

Overwerk Manlief

De post die deze maand het meeste geld heeft ingebracht in het spaardoel is het overwerk van Manlief. Er vond eindelijk een herberekening plaats vanaf januari. Dat geld, plus het geld dat hij verdiende met een storingsdienst eind februari/ begin maart was in totaal goed voor €975! Een enorm bedrag, dat echt uitzonderlijk is. Normaal zijn er op financieel gebied niet veel verassingen voor mij, ik weet bijna altijd vooraf waar ik ‘recht’ op heb. Maar dit keer was het echt een verassing. Zoveel had ik echt niet verwacht. Weer €1000 dichter bij ons €8000 spaardoel!

Vooruitblik April

Als het goed is, betaald de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de eigen bijdrage van de kinderopvangkosten tot het uurtarief van €8,17 terug. Voor de maand december zal dit neerkomen op €48,56. Op de site van het SVB lees ik dat wij rond 3 april een brief kunnen verwachten waarin staat hoeveel we terug krijgen en dat dit bedrag rond 8 april op onze rekening gestort wordt.

In Januari 2021 is het uurtarief van de kinderopvang omhoog gegaan van€ 9,17 naar €9,50. Gelukkig is de kinderopvangtoeslag ook gestegen en betalen wij in 2021 maar een klein beetje meer en wel €174,66 per maand aan eigen bijdrage. Aangezien onze jongste de hele maand januari niet naar de opvang kon, verwacht ik dit gehele bedrag vergoed te krijgen. Uiteraard in twee delen, een deel door de kinderopvang organisatie zelf en een deel door de Sociale Verzekeringsbank. De kinderopvang organisatie had aangegeven hun best te doen om dit in april uit te kunnen betalen. Van het SVB hoop ik dat de vergoeding van januari ook bij de uitbetaling van april zit. Die bedragen kunnen we dan mooi in april extra sparen. Die gaan jullie hopelijk terug zien in de €8000 spaardoel update van april.

Conclusie

Zoals je in de eerder getoonde tabel hebt kunnen zien, lopen we een stuk voor op de begroting. Volgens de begroting zouden wij in maart op een bedrag van €1900 uitgekomen zijn. We staan echter op een bedrag van €3680, bijna het dubbele! Dat betekend dat we bijna €2000 extra hebben op dit moment en dat een spaardoel van €10000 in 8 maanden goed haalbaar zou moeten zijn. Tenzij er tussen de komende maanden nog een aantal tegenvallers zitten, maar daar ga ik niet vanuit. Ik zou zeggen, op naar de €10000 dan maar 😊. In het vervolg dus geen €8000 Spaardoel update meer, maar een €10000 Spaardoel update.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven