April €10.000 spaardoel update

Hierbij onze eerste €10.000 spaardoel update. We hadden voor onszelf dit jaar het ambitieuze spaardoel opgesteld om binnen 8 maanden €8.000 bij elkaar te sparen. De eerste drie maanden van het jaar konden we al zoveel sparen, dat we het spaardoel vorige maand hebben aangepast naar €10.000, zodat het een uitdaging blijft. Deze maand zijn we over de helft! We hebben weer meer kunnen sparen dan dat we begroot hadden. We stomen door naar ons €10.000 spaardoel.

Hoeveel hebben we deze maand gespaard en komt dit overeen met het door ons gesteld doelbedrag voor deze maand? Zie hieronder de april €10.000 spaardoel update.

 BegrootOpgeteldGerealiseerdOpgeteld
Januari€1300€1300€1800€1800
Februari€300€1600€450€2250
Maart€300€1900€1390€3680
April€1300€3200€1530€5210
Mei€1800€5000  
Juni€250€5250  
Juli€3250€8500  
     
Totaal€8500   

Terugbetaling kinderopvangkosten

Vanuit de kinderopvang kregen we deze maand nog twee terugbetalingen vanwege de 2e lockdown. Ditmaal was het een bedrag van €78,16 en een bedrag van €19,54. Samen dus €97,70 afgerond naar beneden €95. Dit waren de laatste terugbetalingen vanuit de kinderopvang organisatie en die gingen dus direct naar ons spaardoel.

Kinderbijslag

Deze maand kregen we weer kinderbijslag. Met vier kinderen komt dat voor ons neer op een bedrag van €989,22. Ik heb afgerond €980 naar de spaarrekening voor ons spaardoel gestort. Met zulk soort bedragen gaat het sparen natuurlijk hard. Van de €10.000 die we hopen te sparen, komt er bijna €3.000 bij de kinderbijslag vandaan. Natuurlijk is niet iedereen zo ‘lucky’. Maar zo zie je wel, dat het sparen van al die extra’s als snel aantikt.

Salaris Manlief

In april heeft manlief een mooie salarisverhoging gekregen. Het is dan wel niet zo hoog als dat hij zou willen, maar toch, we zijn er tevreden mee. Zijn salaris ging dit keer 5% omhoog. Daardoor konden we deze maand eenmalig een hoger bedrag sparen. In plaats van €300, hebben we deze maand €425 gespaard. Daar zat ook een klein beetje overwerk bij.

Vanaf volgende maand hebben we de salarisverhoging verdeeld over verschillende sinking funds. Zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen, waren we bij een aantal spaarpotjes nog niet tevreden met de hoogte van de maandelijkse inleg. Dat hebben we nu dus kunnen aanpassen. Heel blij mee! Het maandelijks spaarbedrag van €300 voor het spaardoel, wordt dus niet aangepast en blijft de komende maanden gelijk.

Terugbetaling toeslagen

Nadat je de aangifte inkomstenbelasting 2020 hebt ingevuld, kun je daaruit je toetsingsinkomen afleiden. Wanneer dit toetsingsinkomen lager uitvalt dan het inkomen dat je zelf (of de belastingdienst) heeft ingeschat als inkomen voor 2020, kun je recht hebben op hogere toeslagen. Nu kun je wachten tot de belastingdienst dit zelf aanpast naar aanleiding van je belastingaangifte, maar mijn ervaring is dat je dan gerust nog een jaar kunt wachten op je geld.

Ikzelf vind het altijd prettig dit geld zo snel mogelijk te ontvangen, dus heb ik het ‘nieuwe’ toetsingsinkomen over 2020 alvast doorgegeven in Mijn Toeslagen. Meestal pas ik dan ook gelijk het toetsingsinkomen van het huidige jaar aan, omdat je daar met de ‘nieuwe’ gegevens een betere inschatting van kunt maken. Ik schat altijd graag wat hoger in, zodat we aan het eind van het jaar niet hoeven bij te betalen, maar juist iets terug krijgen. Na het invullen van het ‘nieuwe’ toetsingsinkomen 2020 bleek dat we slechts €29 (afgerond €30) terugkregen. Ons inkomen was dus iets harder gestegen dan waar ik op geanticipeerd had, wat op zichzelf natuurlijk helemaal niet iets negatiefs is 😊. Maar wie het kleine niet eert.. Ook deze kleine meevaller ging dus naar ons spaardoel.

Vooruitblik Mei

We verwachten nog steeds een terugbetaling van de SVB, vanwege de kinderopvang gedurende de 2e lockdown. Dat betreft het deel van de ouderbijdrage tot het fiscaal uurtarief van €8,17. Deze uitbetaling was eerst aangekondigd voor begin april, maar is inmiddels verzet naar mei. Op de site van het SVB, die de vergoeding gaat uitbetalen, is nu te lezen dat je vanaf 20 mei kunt inloggen op Mijn SVB om de gegevens van de vergoeding in te kunnen zien. Dan kun je kijken op basis waarvan de vergoeding is berekend. De vergoeding krijg je rond 28 mei op je bankrekening gestort. Nog even wachten dus.

Verder komt natuurlijk volgende maand het vakantiegeld!! Altijd iets om naar uit te kijken. Alhoewel ik meestal wel aardig kan inschatten hoeveel vakantiegeld we ontvangen. Toch blijft het elk jaar weer slikken, hoeveel daarvan weer naar de belastingdienst gaat.. In ieder geval gaan we komende maand weer een flink bedrag in dit spaardoel inleggen. En dat is ook wel nodig, willen we die €10.000 gaan halen.

Kijkje achter de schermen

Momenteel vind ik het sparen allemaal wat lastiger en zit ik een beetje in een spending modus.. Ik heb de neiging het geld te laten rollen. En dan voornamelijk richting de kledingwinkels. Stiekem heb ik de afgelopen 2 maanden dan ook meer dan het €100 kledingbudget per maand uitgegeven. We hadden dus nog meer kunnen sparen. Maar ik ben even niet zo streng voor mezelf en kies ervoor wat ruimte te nemen. Een kleine aderlating, omdat we al zo lang niet fatsoenlijk kunnen shoppen. Al die opgekropte shopdrang komt er even uit..  Het is wat het is. Wie weet kan ik volgende maand mezelf weer bij elkaar rapen en er 100% voor gaan. Het voordeel is, alle zomerkleding, schoenen & jassen zijn binnen. Laat de zomer maar beginnen! 😊


Wil je onze vorige spaardoel updates ook lezen?

De start
Januari: €8.000 spaardoel update
Februari: €8.000 spaardoel update
Maart: €8.000 spaardoel update

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven