Mei 10.000 spaardoel update

Afgelopen weekend waren we zo druk met leuke voorbereidingen voor onze verhuizing, dat mijn blog wat langer op zich heeft laten wachten. Maar hier alsnog de verwachte update van ons €10.000 spaardoel. Deze maand hebben we een aantal grote uitgaven gedaan, al dan niet bewust, waardoor we helaas minder hebben kunnen sparen dan begroot. Maar we hebben gespaard en hoeveel, dat lees je hieronder.

Compensatie kinderopvangkosten

Eindelijk was het daar dan, de lang verwachte compensatie voor de kinderopvangkosten van 16 december 2020 tot en met 7 februari 2021. Dit betrof de compensatie van de SVB en betrof de eigen bijdrage tot het fiscale tarief. In ons geval kregen wij €181 terug, afgerond dus weer mooi €180 gespaard. En hiermee kunnen we eindelijk dat boek sluiten.

Vakantiegeld

Uiteraard had ik ook begroot dat we een behoorlijk bedrag zouden krijgen aan vakantiegeld. Dat is het ook geworden. In de begroting was ik uitgegaan van €1500 aan vakantiegeld voor Manlief en mijzelf bij elkaar opgeteld. Bij elkaar konden wij €1775 sparen. Een stuk meer dus dan begroot. Dit had er alles mee te maken dat ikzelf dit jaar veel minder belasting hoefde te betalen over mijn vakantiegeld. Aangezien ik in een hogere schijf terecht was gekomen, tussen de €10.917 en €20.219, werd er minder belasting ingehouden. Dit scheelde wel 24,19%. Ik vroeg zelfs mijn leidinggevende of het wel klopte, zo groot vond ik het verschil 😉.

We kunnen ons vakantiegeld sparen, omdat we door het jaar heen elke maand al wat geld opzij leggen om de vakantie te kunnen betalen. Een zogenaamde “sinking fund” hebben we daarvoor, ook wel een spaarpotje genoemd. De vakantie is al geboekt, we gaan 2 weken met de tent kamperen op een camping in de buurt van ons nieuwe huis. Zo kunnen we de omgeving vast gaan verkennen 😊.  De helft van de campingkosten hebben we direct vooruitbetaald vanuit het potje. De andere helft volgt net voordat we op vakantie gaan. Voor met z’n 6-en betalen wij € 545,28, heel netjes toch?

Maandelijks spaarbedrag

Normaal sparen we elke maand €300 voor ons spaardoel. Dat is geld wat ‘over’ is naast onze maandbegroting. Deze maand was er echter niets over.. We hadden een dure rekening die betaald moest worden en voor Moederdag mocht ik een luchtje kopen. En die viel iets duurder uit dan gedacht 😇. Datzelfde was het geval met de laatste rekening van de gemeentelijke belastingen. Ons sinking funds potje was helaas niet toereikend, dus moesten we wat extra’s betalen van onze betaalrekening. Inmiddels is ons maandbedrag gelukkig al opgehoogd, dus volgend jaar zullen we dit probleem niet hebben.

Uitgaven

Als we de bedragen die ik hiervoor opgenoemd heb bij elkaar optellen, komen we op een totaal gespaard bedrag van €1955. Daarmee zou het saldo van onze spaarrekening op €7165 uitgekomen zijn. Dat is echter niet wat er op de spaarrekening staat. Er staat ‘slechts’ €6333,05 op. Vorige maand had ik het al over mijn “spending mode”. Deze maand hebben we nog 2 grote uitgaven gedaan voor ons nieuwe huis. Vandaar ook dat het bedrag niet mooi rond meer is.

We hebben wat spulletjes van de Ikea thuis laten bezorgen en we bestelden wat nieuwe meubels bij de Wehkamp. Technisch gezien hadden we ook begroot om dit van het gespaarde geld te doen, maar aangezien we nog midden in het spaarproces zitten is het wel zo eerlijk dit bedrag niet mee te nemen als spaarbedrag. We hebben het immers alweer uitgegeven. Dat maakt dus dat we deze maand iets minder gespaard hebben dan begroot.

Hoeveel hebben we deze maand gespaard en komt dit overeen met het door ons gesteld doelbedrag voor deze maand? Zie hieronder de mei €10.000 spaardoel update.

 BegrootOpgeteldGerealiseerdOpgeteld
Januari€1300€1300€1800€1800
Februari€300€1600€450€2250
Maart€300€1900€1390€3680
April€1300€3200€1530€5210
Mei€1800€5000€1123,05€6333,05
Juni€250€5250  
Juli€3250€8500  
     
Totaal€8500   

Vooruitblik Juni

Volgende maand staat de uitbetaling van de aanslag inkomstenbelasting op het menu! Altijd leuk om naar uit te kijken. Zeker nu we weten dat we een mooi bedrag terug krijgen. We hebben van de belastingdienst inmiddels beide onze definitieve aanslag inkomstenbelasting 2020 binnen. Het geld staat echter nog niet op onze rekening, maar dat verwachten wij dus zeer binnenkort.

Verder verwachten wij in juni geen bijzondere inkomsten meer. Hopelijk kunnen we dan wel weer ons maandelijks spaarbedrag sparen en lopen we weer iets in op ons spaardoel van €10.000. We zijn nog steeds op de goede weg, maar we zijn er nog niet! Ik moet mijn uitgeef-woede dus even onder controle houden om ons doel te gaan behalen. Vol goede moed dus op naar de nieuwe maand! Op naar de juni €10.000 spaardoel update..

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven