Verjaardagscadeautjes voor je kinderen bedenken & kopen

Deze maand en volgende maand hebben wij binnen het gezin 2 kinderverjaardagen. Je snapt wel dat ik daar als moeder alweer volop mee bezig ben. Er valt een hoop te organiseren; de traktatie, de uitnodigingen, het feestje, de taart en niet te vergeten de cadeautjes. En omdat ik ermee bezig was dacht ik, daar kan ik wel een blog aan weiden. Wat voor verjaardagscadeautjes moet je kopen voor je kinderen?

Startpunt

Onze jongste dochter wordt deze maand 8 jaar. Ze speelt nog graag met speelgoed. We hebben al een grote bak met lego Friends en een grote bak met Playmobil. Beide bakken worden regelmatig door haar tevoorschijn gehaald. Onze oudste zoon, die volgende maand 6 jaar wordt, is het liefst de hele dag buiten. En wat buitenspeelgoed betreft hebben we ook alles zo’n beetje al. Een skatebord, skeelers, een skelter, ballen, noem maar op. Het ligt allemaal in de schuur. Voor mijn gevoel hebben we dus al heel veel speelgoed in huis waar de kinderen iets mee kunnen. Dus wat voor verjaardagscadeautjes moet ik kopen voor hen?

Cadeau wensen

Dochterlief heeft geen duidelijk lijstje in haar hoofd van wat ze precies wil hebben. Ze roept alleen zo hier en daar een keer dat ze iets wil. En ik beloof haar trouw dit op haar lijstje te noteren. Onze kids weten dat ik op mijn telefoon een lijstje met cadeau ideetjes bij hou voor elk kind. Wanneer ik het een goed idee vind, zet ik dat inderdaad op het lijstje erbij. Maar negen van de tien keer is het idee een opvlieging en zet ik het niet op het wensenlijstje. Datzelfde geld overigens voor zoonlief die volgende maand jarig is. Dat maakt dus dat ik met de fijne taak opgezadeld ben om voor hen leuke & toepasselijke cadeaus te kopen.

Aantal cadeaus

We hebben in ons gezin de regel dat de kinderen 4 cadeaus krijgen op hun verjaardag. Dat aantal is ontstaan uit het feit dat iedereen ’s ochtends aan het bed van de jarige graag een cadeau geeft. In dit geval doen papa & mama samen 😊 en blijven er daarnaast 3 kinderen over die een cadeautje willen geven. De kinderen weten dus hoeveel cadeaus ze krijgen. Laatst begon onze oudste, van 10 jaar, voor het eerst te informeren naar hoe duur de cadeaus mogen zijn. Ik heb haar geantwoord; €75. Dat is het cadeau budget dat we bedacht hebben per kind voor hun verjaardag. Van dat bedrag moeten dus 4 cadeaus gekocht worden. Voor dat cadeau budget leggen we elke maand een bedrag apart in een sinking fund.

Cadeaus voor het hele gezin

Natuurlijk zoek ik cadeaus die passen bij het kind, maar ik probeer ook altijd wel 1 cadeau te geven waar alle kinderen of het hele gezin plezier aan kan beleven. Zo hadden we bijvoorbeeld onze oudste dochter het spel “ Ticket to ride” gegeven voor haar verjaardag. Dat spel hebben we inmiddels al een aantal keer gespeeld en zelfs de jongste zitten er gezellig bij als we dit met de oudste 2 spelen. Een echte aanwinst dus, niet alleen voor de jarige maar voor het hele gezin.

Dochterlief die deze maand jarig is, gaat een abonnement op de Donald Duck cadeau krijgen. Dit geven we enerzijds om het lezen van haar te bevorderen (ze is een moeilijke lezer). Anderzijds waren we dit toch wel een keer van plan, omdat dit voor alle kinderen leuk is. Dus waarom niet combineren als verjaardagscadeau.

Ervaringen cadeau doen

Toen onze oudste dochter 8 jaar werd, zijn we voor het eerst begonnen met het geven van een ervaring. Zij mocht toen met mij alleen een nieuwe verjaardags outfit shoppen. Een echt moeder-dochter momentje. Toen ze 9 werd mocht ze met haar vader uit eten. Omdat haar 10e verjaardag in de corona-tijd viel hebben we haar toen geen ervaring cadeau gedaan. Ze moest op het etentje voor haar 9e verjaardag vanwege corona al zo lang wachten, ze was in maart jarig en in september is ze uiteindelijk met haar vader weg geweest. Dat wilden we niet nog een keer. Maar ik had al wel bedacht dat een volgende ervaring misschien een bioscoop bezoek ging worden met bijvoorbeeld een vriendin.

Met onze tweede dochter ben ik nu voor haar 8e verjaardag ook wezen shoppen. Haar nieuwe verjaardags outfit ligt al een tijdje in haar kast, te wachten tot het gedragen mag worden. We hebben beide genoten van de quality-time samen. We hebben het idee van het geven van ervaringen vooral opgevat nu de kinderen wat ouder worden. Ze kunnen dit dan meer op waarde schatten en houden hier een actieve herinnering aan over. Ook hebben ze, naarmate ze ouder worden, minder behoefte aan speelgoed. Ze hebben immers al zoveel speelgoed vergaart in hun (relatief korte) leventje. En wij zijn er zo enthousiast over dat we dit vanaf nu elke verjaardag hopen te doen.

Praktische cadeaus

Cadeaus kunnen in huize Family6 ook van praktische aard zijn. Zo krijgt zoonlief een draaidisk. De draaidisk hebben we al eens gehad, dat is zo’n schijf die je kunt afschieten en die dan in de lucht vliegt. Daar speelde zoonlief regelmatig mee, maar die was stuk. Hij krijgt dus een vervanging en niets nieuws. Voor sinterklaas hadden we op die manier ook nieuwe bekers en broodtrommels gegeven.

Een ander praktisch cadeau is een zonnebril op sterkte. Dochterlief heeft sinds haar 4e jaar een bril en elke zomer lopen we tegen het feit aan dat ze graag een zonnebril draagt, maar die niet op sterkte is. En ze die dus niet te lang op kan hebben. Dit jaar hebben we besloten dat ze oud genoeg is voor een zonnebril op sterkte. Met het kopen van de zonnebril moest ze mee, omdat dit op sterkte is en de positie van de ogen ten opzichte van het glas gemeten moet worden. Ze weet dus al dat ze dit krijgt. Wel hebben we gekozen voor een goedkope bril via Eyelove en niet een zonnebril via de opticien waar we normaal de brillen voor de kinderen kopen, omdat het om een zonnebril gaat. En ze die toch beduidend minder zal gebruiken.

Gekochte cadeaus

Uiteindelijk zijn alle cadeaus weer bedacht en gekocht. Alles is in huis en hoeft alleen nog ingepakt te worden. Wat voor verjaardagscadeautjes hebben wij gekocht voor onze kinderen?
Voor onze dochter die 8 jaar wordt:

  • Een Donald Duck abonnement
  • Zonnebril op sterkte (€49)
  • Shoppen met mama (nieuwe kleren)
  • K3 CD (€7,99)

Omdat ze voor het shoppen met mij geen cadeautje aan haar bed zou krijgen, heb ik nog een kleinigheidje bij de action gekocht. Dat zijn 2 candy poppetjes. Ze heeft er daar al twee van, maar wilde er graag nog meer. Die poppetjes kosten €2,49. Dus dat kon er nog wel vanaf 😉. En zo heeft ze op haar verjaardag toch nog iets om uit te pakken. En zijn er genoeg pakjes voor ieder om er één te kunnen geven aan de jarige. Voor dochterlief heb ik dus totaal €59,48 uitgegeven.

De kleren die dochterlief gekregen heeft bij het shoppen, vallen niet onder het cadeau budget maar onder het kledingbudget. Anders zou haar hele verjaardags budget al op zijn 😊. Vandaar dat ik deze hier dus niet meereken. En omdat het Donald Duck abonnement een maandelijks terugkerende uitgaven is, reken ik die hier ook niet mee. We hadden al besloten dat een abonnement leuk is voor het hele gezin. Die kosten rekenen we dan ook niet één kind aan voor het verjaardagsbudget. Maar worden vanaf nu meegenomen in onze maandelijkse begroting.

Voor onze zoon die 6 jaar wordt heb ik onderstaande cadeaus gekocht:

  • Houten schietspel ( €12,50)
  • Geldkistje met sleutel (€4,99)
  • Geomag (€34,99)
  • Draaidisk (€2,99)

Totale ‘schade’ €55,47. Heel tevreden ben ik uiteindelijk met de cadeaus die ik voor zoonlief heb gevonden. Het geldkistje kwam ik spontaan een keer tegen bij de action. Toen ik het zag, dacht ik direct; “Dat is wat voor zoonlief”. Iets met een sleuteltje wat op slot kan en waar hij allerlei prulletjes (in zijn ogen schatten 😊) kan bewaren. Die heb ik toen direct meegenomen.

Het houten schietspel vond ik bij Lobbes en bevat een pistool waarmee je elastiekjes kunt afschieten op een doel met bordjes die naar beneden klappen. Het lijkt mij heel leuk en toepasselijk. Nu maar hopen dat het zoonlief zelf lukt de elastiekjes te spannen. Als dat zo is, dan is het een schot in de roos. En mooi buitenspeelgoed 😉.

Geomag is speelgoed dat werkt op basis van magneten. Je kunt daarmee zelf bouwwerken samenstellen. Zoonlief is niet van het bouwen met klein speelgoed, omdat dit een hoop frustratie veroorzaakt als iets niet lukt. Geomag hebben we nog niet, maar ik denk dat dit wel eens heel leuk kan zijn en geen frustratie veroorzaakt. Omdat het, als het goed is, heel makkelijk aan elkaar blijft ‘plakken’.

Ik denk, zoals elk jaar, dat ik leuke cadeaus heb gekocht. Maar het blijft altijd afwachten wat de kinderen ervan vinden. Het voelt in ieder geval fijn om alles weer geregeld en in huis te hebben. De cadeautjes kunnen van het to-do lijstje af. Nu de traktatie, de uitnodigingen, het feestje en de taart nog..

Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven wanneer je zelf aan het nadenken bent over wat voor verjaardagscadeautjes je moet kopen voor je kinderen, Laat het me weten als je zelf nog leuke ideeën hebt! Mijn lijstje voor de sinterklaascadeautjes is nog leeg 😉.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven