Spaardoel gehaald! €10.000 gespaard in 7 maanden

Hoera! We hebben ons spaardoel gehaald. Er staat €10.000 op onze rekening. Althans in theorie, we hebben een gedeelte namelijk doorgezet naar onze beleggingsrekening 😉. Maar waar het om gaat is; we zijn klaar, ons doel is gehaald. Maanden lang hebben we dit doel voor ogen gehouden en nu is daar dan het eindpunt. We hebben ons Spaardoel gehaald! €10.000 gespaard in 7 maanden. Meer en sneller nog dan ons oorspronkelijke doel.

We hadden onszelf namelijk tot doel gesteld om vanaf 1 januari in 8 maanden €8.000 te sparen. Doordat we diverse meevallers hadden en goed de hand op de knip hielden, kwamen we er al snel achter dat we ons doel nog ambitieuzer konden stellen. We schakelden over naar een hoger bedrag, namelijk €10.000. En dat bedrag hebben we gehaald! En dat niet in 8 maanden, maar in 7 maanden. Vorige maand eindigden we op een spaarbedrag van €9.733,05. We moesten dus nog slechts €266,95.

Op 1 juli precies, werd de kinderbijslag weer gestort. En de trouwe lezer weet inmiddels dat we dit bedrag volledig sparen. In ons geval ging dat om precies €989,22. Wij ontvangen elk kwartaal dit forse bedrag van de SVB vanwege onze 4 kinderen. Elk kwartaal sparen we dit ook en deze keer was het een extra feestelijk moment. Het vulde met gemak het gat dat we nog hadden tot het volmaken van ons spaardoel. En daarmee hebben we ons spaardoel gehaald en €10.000 gespaard in 7 maanden.

 BegrootOpgeteldGerealiseerdOpgeteld
Januari€1300€1300€1800€1800
Februari€300€1600€450€2250
Maart€300€1900€1390€3680
April€1300€3200€1530€5210
Mei€1800€5000€1123,05€6333,05
Juni€250€5250€3400€9733,05
Juli€3250€8500 €989,22€10.722,27
     
Totaal€8500   €10.722,27
We zijn zelfs ruim over het doel heen gegaan!

Spaarmeter

Vanaf januari hadden we een spaarmeter hangen aan de binnenkant van een grote kast in de woonkamer. Die spaarmeter had ik zelf gemaakt. Ik had een leuke spaarvarken van internet nagetekend, met daarin heel veel kleine vakjes, voor elke €250 een vakje. Telkens wanneer we €250 gespaard hadden, konden we een vakje inkleuren. Nu konden we dan eindelijk de laatste 2 vakjes inkleuren. Ons spaarvarkentje is gevuld 😊.

En nu?

Manlief en ik hebben besloten door te gaan met sparen. We hebben in concept alweer een nieuw spaardoel en plan klaarliggen. Ons nieuwe doel wordt waarschijnlijk de aankoop van een dakkapel. Manlief is ingeloot om mee te doen met een PV-privé project. Waarbij de baas een renteloze lening ter beschikking stelt voor de aankoop van zonnepanelen. Maar voordat we zonnepanelen willen leggen, willen we eerst een dakkapel laten plaatsen. Eén en ander is daarmee in een stroomversnelling gekomen. En daarmee moet er dus ook snel geld voor klaarliggen. Daar komt dus het nieuwe spaardoel om de hoek kijken 😉.

Maar wat gaan we doen met de €10.000 die we nu gespaard hadden? Dat geld was bedoeld voor ons nieuwe huis. Voor de kosten rondom de verhuizing, maar ook voor de aankleding en nieuw interieur. We gaan dit geld dus uitgeven. Voor een deel hebben we dat inmiddels ook al gedaan. We hebben al een aantal dingen besteld. Het verbaasde ons overigens hoe gemakkelijk je iets kunt bestellen voor een paar duizend euro, zonder ook maar iets aan te betalen. Wij zijn het niet gewend zo te kopen. Eigenlijk kochten we tot nu toe vooral tweedehands en dan moet je het geld gewoon direct overleggen.

Nieuw bed

Al heel lang staat hoog op mijn lijstje een nieuw bed. Toen we trouwden kochten wij een bed van ikea. Die ook nog eens niet in de kamer paste. Manlief bouwde toen een bed in het kamertje, we legden het matras erop en hebben daar 1,5 jaar op geslapen. Daarna verhuisden we naar een eengezinswoning en daar konden we eindelijk ons ikea bed in elkaar zetten. Tot die tijd had het ingepakt in schuur gestaan. Toen we 6 jaar later verhuisden naar ons huidige huis kochten we een nieuw matras met daarbij een tweedehands bed frame. Dat laatste met een kledingkast en meidenkast erbij. Al die jaren hebben we dus geen geld uit willen geven aan een goed bed.

Nu ben ik eindelijk zover dat ik het het waard vind. Mijn slaap is belangrijk voor mij. Met goede slaap functioneer ik beter. En per slot van rekening brengen we ook nog eens heel wat uren per dag door in ons bed. We hebben nu dus een nieuw bed besteld! En ik kijk er zo naar uit. Het was een behoorlijke hap uit het budget. Op de valreep besloten we toch de bijbehorende nachtkastjes niet te doen, daarmee bespaarden we bijna €500. Dat vond ik toch wat te gortig. Voor het bed zelf betalen we uiteindelijk alsnog €2.600. We verwachten dat deze ergens in september wordt geleverd. Dat is ook het moment waarop we dit bedrag zullen betalen. Tot die tijd staat het nog even veilig op de spaarrekening.

Keuken

Verder hebben we een uitbreiding besteld voor aan onze nieuwe keuken. De keuken die in ons nieuwe huis zit is nog prima en wat ons betreft ook neutraal genoeg. Er mistte alleen nog een vriezer en een vaatwasser in de keuken. om vooral die eerste te kunnen huisvesten, moest er een extra hoge kast komen. Gelukkig was het type keuken nog leverbaar. We hebben dus een extra kast kunnen bestellen. Dit bespaart een hoop geld, aangezien het anders een hele nieuwe keuken had moeten worden. Bij de keukenboer betalen we €1400. De apparaten bestelden we apart, vanwege de lange levertijd van de keuken en we de apparaten graag wat eerder wilden hebben. Dit kost nog eens €800.

Tussenstand

Totaal hebben we van de gespaarde €10.000 dus al €4.800 uitgegeven. In augustus betalen we de vaatwasser en vriezer, omdat die dan geleverd worden. In september betalen we het bed en in oktober de extra keukenkast. Met de rest van het geld hebben we nog geen specifieke uitgaven op het oog. Op termijn willen we nog wel nieuwe eetkamerstoelen kopen. Maar we moeten natuurlijk ook nog verf, behang en andere aankleding kopen. Daarnaast moeten er ook nog 3 bureaus gekocht worden en een kledingkast. Genoeg wensen om het geld op te maken, zullen we maar zeggen 😊.


Alle maanden teruglezen?

De start
Januari: €8.000 spaardoel update
Februari: €8.000 spaardoel update
Maart: €8.000 spaardoel update
April: €10.000 spaardoel update
Mei: €10.000 spaardoel update
Juni: €10.000 spaardoel update

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven