Verhuisd. Een nieuw begin en de impact ervan.

Aan het eind van de eerste schoolweek van het nieuwe jaar zit ik dan weer eens achter mijn laptop. Het is lang geleden, te lang geleden. Maar er is in de tussentijd dan ook een hoop gebeurd. We hebben een nieuw begin gemaakt. We zijn verhuisd. We hebben ons boeltje gepakt en zijn een uur verder neergestreken in een nieuw dorp. Dat klinkt natuurlijk heel rooskleurig, maar niets is minder waar.

Nieuw huis

Het is misschien voor het eerst dat ik nu toegeef dat het best wel een ‘dingetje’ was. We hadden ons vorige huis net helemaal af. De verbouwing was klaar. We hadden alles gemaakt zoals wij dat voor ogen hadden. Helemaal gepersonaliseerd. Ik mocht bijvoorbeeld tegen Manlief zeggen waar ik een stopcontact/lichtpunt etc. wilde en het werd voor me gemaakt. Precies naar wens. En het was na 5 lange jaren van klussen eindelijk af.

Toen besloten we te verhuizen. We kregen een mooi aanbod en gingen de uitdaging aan. Dat betekende dus afscheid nemen van ons huis dat af was. Opnieuw beginnen. Nieuwe plannen maken, weer tijd opofferen, opnieuw alles uitdenken en bij elkaar zoeken. In die fase zitten we nu. We zijn verhuisd, maar het huis is nog lang niet af. Het is zeker nog niet ons ‘thuis’.

Thuis

Natuurlijk is je thuis daar waar je gezin is. Zo heb ik het gedurende het proces wel ervaren. Mijn gezin maakt mijn thuis, waar dat dan ook is. Toch is het huis nu nog niet eigen. De plaats evenmin. Daar gaat tijd overeen. Tijd die wij er zelf weer in moeten investeren om het van onszelf te maken. Ons nestje ervan te maken. Omdat we het huis van mijn ouders hebben gekocht, komt dat denk ik extra sterk om de hoek kijken. Het voelt al vertrouwd, omdat het al bekend was, maar nog niet eigen.

Plan van aanpak

Dit keer hebben we echter besloten stap voor stap te werk te gaan. Niet direct grootste verbouwingen. Beginnen met de ruimtes waar weinig aan gedaan hoeft te worden of waar de grootste ‘pijnpunten’ liggen. Zo hebben we alle vloeren en gordijnen vooralsnog zo gelaten zoals het is. En zijn alle muren momenteel nog gebroken wit (lees: saai).

We hebben besloten te beginnen met de badkamer. Schrik niet; de indeling behouden we en de tegels en het sanitair grotendeels ook. Het is vooral een kwestie van pimpen. Daarna gaan we door met de slaapkamers op de 1e verdieping. Te beginnen met de kleinste slaapkamer. Op die manier blijft het hopelijk overzichtelijk. Na de 1e verdieping is beneden aan de beurt voor de metamorfose. En tot slot is de planning om in de zomer van 2022 de zolderverdieping aan te pakken. Daar zit dan ook het meeste werk in, aangezien dat momenteel nog 1 grote open ruimte is. Maar die zolder was voor ons wel één van de redenen waarom we verhuisd zijn.

Impact van verhuizen

Naast opnieuw klussen/ inrichten/ decoreren moeten we natuurlijk ook een heel nieuw leven opbouwen. De kinderen gaan naar een nieuwe school. Oudste zoon start met z’n zwemlessen bij een nieuw zwembad. We willen op zoek naar een nieuwe kerkelijke gemeente. De jongste begint bij een nieuwe peuterspeelzaal. En vermoedelijk volgen er nog meer clubjes/ lidmaatschappen/activiteiten. Daar willen we ook bewust tijd voor inruimen. We zijn hier om te blijven en dan is het wel belangrijk dat we snel weer een goed sociaal netwerk hebben. Buiten de familie om die hier natuurlijk in de buurt woont 😉.

Al met al een hele stap zo’n verhuizing. Die hebben we dan ook zeker niet lichthartig genomen, maar toch realiseer je je pas waar je aan bent begonnen als je bent verhuisd. Je kunt een hoop dingen nu eenmaal niet voorzien. Zo is ineens al je ritme zoek. Zowel in het huishouden, als in het eten kopen & koken. Alles ligt op een andere plek of, nog erger, heeft nog geen plek. De kinderen doen (nog) vaker een beroep op je. En alles kost daardoor bergen meer energie.

Nieuwe start

Gelukkig is de daadwerkelijke verhuizing, met al zijn stress, al achter de rug. Blijven Manlief en ikzelf bij dezelfde baas werken, dus veranderd dat niet. Alhoewel de werkdagen & tijden van mij en de verhouding tussen thuis- of buitenshuis werken voor Manlief wel veranderd zijn. Dat zorgt op dat gebied toch ook nog voor wat opnieuw balanceren. Je begrijpt dat we nog wel even nodig hebben om onze draai weer te vinden.

Het is ook de bedoeling dat het bloggen weer als vanouds wordt. Elke week een blog. Afgelopen periode heb ik helaas verstek moeten laten gaan, door de vakantie en het feit dat we verhuisd zijn. Maar er zijn genoeg (financiële) veranderingen waar ik de komende tijd over hoop te gaan schrijven. Bedankt voor jullie geduld en stay tuned 😉


Meer lezen over onze verhuizing?

Voor ons huis een makelaar kiezen. Waar selecteerden wij op?

Gekte op de huizenmarkt

Hoeveel is er op ons huis geboden?

Opruimwoede

Hoeveel overwaarde hebben we gecreëerd?

Hoeveel kun je bieden op een huis?

Hoe koop je een huis in deze verhitte huizenmarkt?

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven