Blog bestaat 1 jaar! (Hoe) nu verder?

Ja, je leest het goed; Mijn blog bestaat alweer 1 jaar! 5 September was het een jaar geleden dat ik begonnen ben met bloggen. Mijn doel toen was om het een jaar vol te houden. Daarna zou ik wel zien. Er zijn veel bloggers die het op een gegeven moment weer voor gezien houden. Ik wilde dus eerst zien of ik het wel vol zou houden. Tot de zomervakantie ging het eigenlijk best wel goed met het posten van 1 blog per week. Twee keer gedurende het jaar heb ik een week over geslagen. Helaas was de zomervakantie een hele grote break.

Dat er een tijdje geen nieuwe blog posts verschenen had niet alleen te maken met onze verhuizing. Het feit wil ook dat ik gedurende de zomer meerdere brute force aanvallen heb gehad op mijn website en ik achter de schermen druk bezig ben geweest met de beveiliging van mijn website. Het aanmaken van de WordPress website vond ik al niet gemakkelijk. Ik heb daardoor respect gekregen voor iedereen die zijn eigen website maakt. Maar het zorgen voor een goede beveiliging en performence gaat nog een stapje verder.

Website onderhouden

Inmiddels heb ik geleerd hoe ik een back-up terug kan zetten en daadwerkelijk in de code kan werken (lees: een stap voor stap uitleg kan opvolgen). Dat zijn dingen die mij echter veel tijd en energie kosten. Ik moet alles googlen en doorlezen om precies dat te vinden wat voor mijn situatie van toepassing is. En daar heb ik niet altijd zin in. Het bouwen van de website vond ik nog wel leuk, maar het onderhouden ervan eigenlijk niet. Ik weet ook dat de website lang doet over het laden, maar ik krijg het maar niet verbeterd. Wat ik ook geprobeerd heb, dus ik heb het opgegeven.

Natuurlijk heb ik overwogen om het onderhoud van mijn website uit te besteden. Daar heb ik ook wel serieus naar gekeken. Maar ik vind het teveel geld. Dit is slechts een hobby, die op zichzelf al geld kost en dat is prima. Ik ben echter niet bereid er €500 aan uit te geven, alleen maar om de prestaties van mijn website te verbeteren. Dan besteed ik dat geld liever aan iets anders 😊. Ik hoop dus dat mijn website voorlopig weer bestand is tegen alle aanvallen en de bezoekers niet al teveel hinder ondervinden van het trage laden. Het is wat het is.

Blog artikelen schrijven

Het schrijven van de blogs vind ik nog steeds heel leuk en met dat we verhuisd zijn heb ik ook weer genoeg inspiratie. Ik ben dus van plan om nog wel even te blijven in blogland. Vorig jaar was ik in de veronderstelling dat ik dan nu wel een concreet plan zou hebben met waar ik precies over ga schrijven, maar dat is niet het geval. Ik schrijf over dat wat er op dat moment in mijn leven speelt. Het ontbreekt daarbij aan een planning.

Zo zou ik elk jaar aan het begin van het schooljaar kunnen schrijven over de “back-to-school kosten” of elke september kunnen schrijven over “Het kopen van Sinterklaascadeautjes”. Uiteraard doen beide gelegenheden zich ook dit jaar weer voor, maar ik kan niet altijd direct schrijven over datgene dat speelt. Soms is er een onderwerp dat mijn aandacht al heeft en verschuiven zaken naar de achtergrond. Iets kan tenslotte ook ‘oud nieuws’ worden.

Back-to-school kosten

Dit jaar had ik de back-to-school kosten al voor de zomervakantie, omdat ik toen met vooruitziende blik hier al mee bezig was. Zodat ik me daar rond de verhuizing niet meer druk over hoefde te maken. De oudste 3 kinderen zijn allemaal voorzien van een broodtrommel met bijpassende fles, gedeeltelijk hadden we die al en de aanvulling kostte nog eens € 34,12. Alle snacktrommeltjes konden gelukkig nog een schooljaar mee.

Ook zijn er twee nieuwe schooltassen aangeschaft (€ 34,89). Voor de jongste dochter omdat haar tas echt te klein was geworden. En voor zoonlief, omdat die naar groep 3 ging. Daarnaast zijn er nog drie paar nieuwe gymschoenen (€ 50,97) , een gymshirt (€ 7,99) en een gymtas (€ 7,95) gekocht. Dat laatste omdat zoonlief vanaf dit jaar gaat gymmen in een heuse gymzaal.

Sinterklaascadeautjes

En wat betreft de sinterklaascadeautjes; Ja, ik ben al begonnen met uitdenken en het kopen van de cadeautjes. Dit jaar gaan we het echter iets anders doen dan vorig jaar. Met de verhuizing hebben we veel speelgoed weggedaan en dit voelt eigenlijk wel fijn. Ik wil dit jaar dus niet alle kinderen meerdere speelgoed items geven. We hebben besloten dat we één groot cadeau gaan geven voor alle kinderen, namelijk een spelcomputer. Daar zullen ze allemaal blij mee zijn en met een paar verschillende spellen erbij slokt dat een groot deel van het sinterklaasbudget op. Elk kind zal daarnaast nog een persoonlijk cadeautje krijgen, zodat ze niet met z’n 4-en tegelijk bovenop de spelcomputer duiken 😉.

(Hoe) nu verder?

Je hoort het, ons leven gaat in alle opzichten gewoon door. En ik blijf daar graag over schrijven. Dit is nog niet het eindpunt van mijn blog. Voor nu probeer ik me weer aan het vaste stramien van 1 blog per week te houden. En waar dat lukt zal ik ook alvast wat vooruit schrijven, zodat ik wat artikelen achter de hand heb. Mocht ik een week geen tijd of mogelijkheid hebben om iets actueels te schrijven, dat er op dat moment toch een blog gepost wordt. Zo worden jullie niet teleurgesteld en kan er bij mij van afstel geen uitstel komen. Lijkt mij een mooi uitgangspunt voor het komende jaar. Op naar de volgende mijlpaal!

Categories:

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven