Onze weekboodschappen voor een gezin van 6

Afgelopen vrijdag heb ik weer de weekboodschappen gedaan. Na de verhuizing was ik vastbesloten voortaan onze boodschappen bij een budget supermarkt hier in de buurt te doen. Vol goede moed ben ik ermee begonnen, maar nu een aantal weken later ben ik toch terug bij mijn ‘oude vertrouwde’ supermarkt. Weliswaar in een ander dorp, maar toch; dezelfde lay-out, dezelfde folder en de voor mij bekende merken en prijzen. Het voelde, na die paar weken aanmodderen, als thuiskomen.

Voor mij geen nieuwe supermarkt dus, dit werkt voor mij en daarmee voor ons gezin het beste. Een supermarkt waar ik alles kan halen wat ik nodig heb in 1x. Een folder met aanbiedingen die gewoon de hele week gelden en die mij niet probeert over te halen meerdere keren per week boodschappen te doen. Dat wil ik gewoon niet. Eén keer in de week boodschappen doen voor een hele week kost mij 1x goed nadenken, 1x met een jengelende peuter de hele winkel door en 1x alle boodschappen thuis weer een plekje geven in de (koel)kast of vriezer. Je hoort het al; ik zou het iedereen aanraden!

Deze week heb ik geprobeerd een weekmenu samen te stellen met vooral producten die we al in huis hebben. Voor onze verhuizing hadden we namelijk de voorraadkast leeggegeten en vervolgens ben ik helemaal ‘los’ gegaan met het vullen van onze nieuwe voorraadkast. En dat terwijl ik mezelf juist had voorgenomen niet meer zulke grote voorraden aan te houden 😊. Deze week probeer ik dus wat van onze voorraad af te snoepen. Je ziet om die reden dan ook niet veel groenten bij de boodschappen staan.

Dit waren onze weekboodschappen voor deze week:

Prijzen zijn gestegen

Afgelopen tijd heb ik duidelijk gemerkt dat veel producten duurder zijn geworden. Bij het schrijven van deze post heb ik mijn vorige weekboodschappen blog erbij gepakt. En producten die er toen en nu opstonden, zijn bijna allemaal duurder geworden. Een zak tagliatelle kostte ruim een jaar geleden nog €1,27 nu €1,39. Een pak yoghurt kostte destijds €0,75 nu €0,85. Datzelfde geld voor melk, ook dat is duurder geworden. Voor twee liter betaal je nu €1,74, waar je voorheen €1,65 betaalde.

Het zijn allemaal geen grote bedragen, maar wanneer dat voor al je boodschappen geldt, dan ga je dat zeker wel voelen in je portemonnee. Het gaat tenslotte wel om de basisproducten. Wij hebben oorspronkelijk een boodschappen budget van €500 per maand. Ik probeer dan ook rond de €100 uit te geven per week. Maar ik merk dat dit steeds lastiger wordt. Eigenlijk geef ik tegenwoordig meer richting de €120 uit per week. Deze week is in dat opzicht dus een goedkope week voor ons.

Voorraad

Niet alles wat ik deze week gekocht heb, is ook echt voor deze week. Een aantal aanbiedingen heb ik meegenomen voor een andere week, zoals de kroepoek, de geraspte kaas en de iglo crispino’s en kibbeling. Stuk voor stuk waren dat goede aanbiedingen, die ik dus weer meegenomen heb voor de voorraad. De geraspte kaas gaat, net als de vis, de vriezer in dus dat bederft niet.

Vorig jaar viste ik op het laatste moment achter het net, voor wat betreft de netjes met chocolade munten voor in de schoenen van de kinderen. Of gewoon voor de sinterklaas tijd. Vandaar dat ik ze dit jaar vroeg mee heb genomen. Helaas spotte mijn jongste de zakjes bij het uitpakken van de boodschappen en vertelde hij dus aan tafel, waar iedereen bij was dat we chocolade munten hadden voor Sinterklaas. Weg verrassing 😊. Ik weet dus niet of het lukt om ze te bewaren totdat ze hun schoen mogen zetten..

Doen jullie ook weekboodschappen? En hoeveel zijn jullie gemiddeld kwijt daaraan? Hebben jullie ook gemerkt dat de prijzen gestegen zijn? Heeft dit effect op jullie budget of manier van boodschappen doen? Ik hoor graag hoe het jullie wat dit betreft gaat!

In mijn volgende blog deel ik met jullie het weekmenu dat bij deze weekboodschappen hoort.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven