Ons weekmenu voor een gezin van 6

Bij de weekboodschappen van deze week hoort natuurlijk ook een weekmenu. Ik bedenk altijd een week vooruit wat we op welke dag gaan eten. Natuurlijk schuif ik hier in de week wel eens mee. En eten we dat wat voor maandag op het menu staat ineens op vrijdag, omdat ik daar op dat moment meer zin in heb. Maar alle maaltijden die op de planning staan, worden over het algemeen ook echt die week gegeten. Heel soms komt het wel eens voor dat iets een week doorschuift. Maar dat kan ook alleen als het een maaltijd is zonder verse ingrediënten. Want verse ingrediënten gooi ik niet weg, dat vind ik zonde.

Ons weekmenu voor deze week is als volgt:
Vr: Pasta met saus uit de vriezer
Za: Noedels met loempia
Zo: Uiensoep met broodjes en salade
Ma: Couscous
Di: Hartige taart
Wo: Kapucijnerschotel
Do: Chicken tonight

Sinds een aantal jaar maak ik verse pastasaus. En ik heb er een gewoonte van gemaakt om gelijk een dubbele hoeveelheid te maken, zodat ik een portie kan invriezen voor een makkelijke maaltijd een andere keer. Zo’n makkelijke maaltijd hadden we nu dus. Alleen pasta koken, de saus ontdooien en opwarmen en serveren maar. In dit geval broodnodig om weer een beetje ruimte in mijn te kleine vriezer te maken.

Nog zo’n snelle maaltijd hier in huis zijn noedels met loempia. Een aantal zakjes instant noedels en mini loempia’s uit de frituurpan. Voor zaterdag hadden we een hoop op de planning staan, dus dan is een makkelijke maaltijd fijn na een drukke dag.

De zelfgemaakte uiensoep van zondag had ik op het menu gezet om mijn uien weer eens op te maken. Omdat ik niet helemaal genoeg uien meer had, moest ik ook weer een nieuw netje uien kopen. Maar daar kan ik voorlopig weer mee vooruit. De andere uien werden te oud. De kinderen eten de uiensoep helaas nog niet, alleen de jongste van 3 doet mee. Die heeft op het kinderdagverblijf soep leren eten en is er sindsdien dol op.

Maandag eten we couscous. Eigenlijk heb ik dat ‘recept’ gekopieerd van een verspakket. Zonder vlees, met courgette en aubergine, gedroogde abrikozen en rozijnen. Helemaal de juiste kruidenmix heb ik nog niet gevonden, maar oefening baart kunst hoop ik 😉.

Op dinsdag eet ik altijd alleen met de kinderen omdat Manlief dan naar zijn opleiding is. Vaak eten we dan pasta. Ook wel alleen met ketchup en kaas. Dat vinden de kinderen heerlijk en mag alleen bij mama 😊. Deze keer ga ik echter hartige taart maken. We hebben nog een heleboel eieren liggen, een pakje paturain vanuit de aanbieding van vorige week (of die week ervoor zelfs) en ik heb nog hamblokjes en bladerdeeg in de vriezer. Alles bij elkaar wordt dat een lekkere hartige taart! En genoeg voor ons vijven.

Vorige week waren de grote potten groenten van Hak in de aanbieding. Als dat het geval is, koop ik altijd meerdere potten kapucijners. De jonge veldertjes om precies te zijn. Heerlijk vind ik het om Kapucijnerschotel te eten. Dat is ook echt iets vanuit mijn jeugd en ik hou ervan dat het lekker vult. Nu is het eigenlijk een beetje winterse kost, dus ik hoop dat het wat druilerig weer is woensdag.. Maar we eten het hoe dan ook 😉.

En dan zijn we al weer aangekomen bij de laatste dag van mijn weekplanning. Donderdag. Dat is de dag dat ik zelf op kantoor werk en Manlief alleen thuis is met de kinderen. En dus ook verantwoordelijk is voor het koken van het avondeten. Ik probeer daarom altijd iets makkelijks voor hem te kiezen. Plus iets wat hij zelf ook lekker vind. Dat motiveert hem om het ook daadwerkelijk te koken en niet zelf iets anders te verzinnen/kopen 😊. Dit keer dus chicken tonight; één van zijn favorieten. Met dit gerecht maakt hij ook gelijk mijn gesneden kip uit de vriezer weer op, dus twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven