Tweedehands of nieuwe meubels

Vandaag werd na 3,5 maand dan eindelijk ons nieuwe bed geleverd, wat we betaalden vanuit de € 10.000 die we gespaard hadden. Ja, we hebben er lang op moeten wachten. Hopelijk voldoet het ook aan die hooggespannen verwachting 😉. Momenteel zijn de levertijden overal enorm opgelopen. En met onze verhuizing achter de rug, hadden we toch een aardig lijstje van zaken die wij wilden of moesten kopen. Zo hadden wij in ons oude huis bijna in elke slaapkamer inbouwkasten en namen wij dus maar 1 kledingkast mee naar ons nieuwe huis. En laat dat nieuwe huis nu net geen inbouwkasten hebben. Ook bureaus stonden hoog op het lijstje. Het vorige huis was hier te klein voor, dus wilden we nu toch eindelijk alle kinderen en onszelf een lekkere werkplek geven. Maar worden dit allemaal tweedehands of nieuwe meubels?

Allemaal nieuw?

Nee, die kledingkasten en bureaus zijn niet allemaal nieuw gekocht. We hebben daarin keuzes gemaakt. Zo hebben we de 3 bureaus tweedehands kocht. Voor in onze slaapkamer wilden we een goed stevig bureau met veel bergruimte. Dan kom je toch al snel uit op een degelijk grenen bureau met aan de ene kant 4 laadjes en aan de andere kant een kastje met 2 planken. Een mooie plek voor de printer en al onze kantoorartikelen. Zo hebben Manlief en ikzelf beide een eigen werk laadje, waar alle werk gerelateerde zaken in verdwijnen. Heerlijk opgeruimd en georganiseerd zijn we weer. Het bureau moet nog wel een verfbeurt krijgen, maar dat komt nog. Voor nu zijn we heel content met ons bureau van €20. We pimpen het wel met een likje verf en nieuwe greepjes.

Voor beide dochters hebben we de bureaus dus ook via markplaats aangeschaft. Voor de oudste zochten we een secretaire achtige variant, aangezien zij van het verzamelen is en het op deze manier voor ons opgeruimd oogt. Win-win situatie voor beide partijen 😉. Voor €30 heeft Manlief een Ikea ding opgehaald. Er hoorde nog een bovenkast op, maar die hebben we achterwege gelaten. En dochterlief is er blij mee. Voor de jongste dochter wisten we weer een echt houten bureau van Woood te kopen. Daar is haar kledingkast ook van, dus de vormgeving matcht mooi. Wel moet het bovenblad een likje verf hebben, maar die gaat gelijk mee met ons eigen bureau.

Kosten

Het laatste bureau kostte het meest, wel €50. Maar hadden we 3 bureaus nieuw gekocht dan hadden we gerust per bureau €200 af kunnen rekenen, in totaal zouden we dan dus €600 kwijt zijn geweest. Nu hadden we voor €100 drie bureaus. Waar ook nog eens een stuk meer bergruimte in zit, dan in de hippe bureaus die je tegenwoordig overal ziet. Waar nagenoeg geen kastruimte in verwerkt is. Nee hoor, wij zijn hier heel blij mee. Voor ons is het belangrijker dat het functioneel is en je er lekker aan kunt werken, dan dat het er alleen mooi uit ziet.

Alleen onze oudste zoon hebben wij verwend met een compleet nieuwe slaapkamer. Met een bed, een kledingkast en een bureau van één en dezelfde serie. En dat hebben we nieuw gekocht. Hij lag in het vorige huis nog in een half hoogslaper die we gratis hadden gekregen. Verder deelde hij toen nog de kamer met zijn broertje, die de kledingkast zou meenemen. Nu we meer ruimte hadden wilden we de half hoogslaper vervangen door een laag bed. Dat betekende dat hij helemaal geen meubels had om zijn grote, nieuwe kamer mee te vullen. We hebben toen de 3 meubels gekocht voor €717.14 in totaal. Dat was een mooie aanbieding en dit wilden wij graag aan onze zoon geven. Het enige wat toen nog ontbrak was een lattenbodem, deze kochten we dan weer via marktplaats voor €10.

Kledingkasten

Wat de kledingkasten betreft hebben we voor onze jongste dochter een nieuwe kast gekocht van Woood. Een mooie, groene, houten 3-deurskast met veel bergruimte. Wat ons betreft een duurzame keuze. We hebben voor deze kledingkast niet de volle 100% betaald, omdat deze op het moment van kopen in de aanbieding was. We hadden begroot ongeveer €500 uit te geven per kledingkast, maar deze was in de aanbieding van €499 voor €399. Mooi binnen budget dus. En onze oudste dochter heeft de kledingkast gekregen die was blijven staan van mijn ouders. Die was in principe nog prima en dochterlief maakte het niet veel uit. In dat geval houden we het lekker bij wat er al staat!

Mijn ouders lieten hun kledingkast staan en wij dachten het voor onszelf daarmee te doen. Na de verhuizing bleek echter als snel dat de 3-deurs kast minder ruimte bood dan onze voormalige inbouwkast. Daarnaast misten we ook wat opbergruimte achter de schuine kant (we hebben er nu nog maar 1) en bleven dus zitten met een aantal spullen die geen plek hadden. Lange tijd stonden die spullen dus in een hoekje op de zolder. Totdat we bedachten dat we ook een grotere kledingkast konden nemen, aangezien er op onze slaapkamer nog ruimte genoeg was. Dat zou opberg mogelijkheden bieden voor een groot deel van de spullen.

Uiteindelijk kwamen we met een slimme oplossing; We kochten er een deel bij. De kledingkast van ons is namelijk een Ikea kast. De wel bekende pax kast. Het bleek alleen al snel dat de deuren die wij hadden niet meer verkrijgbaar waren bij Ikea. Gelukkig bood ook dit keer marktplaats weer uitkomst. We vonden exact dezelfde kast en konden op die manier onze 3-deurs kledingkast uitbreiden tot een heuse kastenwand met wel 5 deuren. En dat voor maar €100. Helemaal blij mee. Alleen de deurknopjes bleken toch anders te zijn, dus daar kopen we binnenkort nieuwe voor. Zodat ze allemaal gelijk zijn. En het feit wil dat ik ze toch al wilde vervangen voor zwarte, dus twee vliegen in één klap.

Tweedehands of nieuwe meubels?

Verhuizen is duur. Dat weet je ook van te voren wel, maar hoeveel het je precies gaat kosten blijft altijd gissen. De vraag is ook welke kosten je allemaal meeneemt in je berekening. Want de meeste kosten hebben betrekking op de inrichting. En dat kun je zo gortig maken als je zelf wilt. Door gedeeltelijk voor tweedehands te gaan, hebben wij onszelf al een hoop geld bespaart. Wanneer je weinig te besteden hebt is dit zeker een aanrader. Wel moet je er tijd instoppen om de juiste meubels voor de juiste prijs te vinden. Ook tweedehands worden soms nog te hoge prijzen gevraagd. Het helpt als je weet wat je zoekt en voor welke prijs.

Toch kiezen wij er in sommige gevallen ook bewust voor om wel nieuw te kopen. Zo investeerden wij graag in goede stevige, echt houten kledingkasten voor 2 van onze kinderen. Kasten die hopelijk jarenlang meegaan. Die waren misschien wel tweedehands te vinden, maar vaak moet je dan toch weer iets ‘aanstippen’ of een nieuw verflaagje geven. We hebben eenvoudigweg niet de tijd om dat voor alle meubels die wij kopen te doen. Daarin moeten we dus keuzes maken. In ons geval; tweedehands bureaus waar hier en daar nog wat aan gedaan moet worden en kledingkasten waar niets aan gedaan hoeft te worden.

Wat voor keuzes maken jullie daarin?

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven