Voor 6 personen winter kleding kopen

Het was weer zover. De tijd van de seizoenswisseling. Tijd om winter kleding te kopen. Alle kledingkasten moesten uitgezocht worden en er ontstond weer een lange lijst aan kledingartikelen die aangeschaft moesten worden. Zo waren er de nodige winterschoenen te klein geworden en voldeed, gelukkig slechts, één winterjas niet meer. Daarnaast waren er een aantal broeken van de jongens gesneuveld en daar moest natuurlijk vervanging voor komen. En ook voor mijzelf en Manlief moesten er weer aanvullingen komen. Al met al een prijzige aangelegenheid. Maar het is weer gelukt. Hieronder vertel ik je wat ik allemaal gekocht heb voor ons gezin en wat het heeft gekost.

Winterschoenen

Allereerst begin ik altijd met het kopen van de winterschoenen. Meestal probeer ik deze in de uitverkoop vooruit te kopen. Gewoon een maatje groter voor het volgende jaar. Helaas was dat afgelopen winter niet echt gelukt. Ik miste daardoor mijn gebruikelijke ‘voorraad’. Winterschoenen stonden daarom bovenaan het lijstje. Vorig jaar kocht ik voor de oudste leuke schoenen, die had ze dit jaar nog prima gepast. Het waren leuke laarsjes met een leuk subtiel groen glittertje erin. Maar helaas bleek dat een miskoop, het was slechte kwaliteit en de plastic bovenlaag liet los. Toch weer terug naar mijn moto dus; alleen leren schoenen.

Leren schoenen kun je makkelijk poetsen. Worden naar mate je ze meer gedragen hebt ook soepeler. Waardoor ze over het algemeen ook gewoon lekkerder zitten. Ze vormen zich tenslotte naar je voeten. Bovendien; als de schoenen het goed houden kunnen ze doorgegeven worden aan het volgende gezinslid. Niet onbelangrijk 😉. Voor de oudste hebben we leuke zwarte, leren, veterlaarsjes gekocht (€49,99). Toen we een keer voor iets anders in het dorp waren, wipten we spontaan de van Haren schoenenwinkel in. Op dat moment waren net de winterlaarsjes binnen. Ik was helemaal content dat we zo goed slaagden, zonder voorbedachte rade. De laarsjes hebben dan ook nog even in de schoenendoos op zolder gestaan. Maar dat is helemaal goed.

Keuzestress?

Onze tweede dochter had ook nieuwe schoenen nodig. Die van vorig jaar waren net te klein geworden en de laarsjes die ik van de oudste nog had liggen waren nog veel te groot. Gevalletje tussen wal en schip. Ik liet haar meekijken op internet en samen kozen we 2 paar die we thuis lieten bezorgen. Het budget dat ik stelde was maximaal €50. Lastig om voor dat bedrag leren schoenen te vinden, maar het makkelijke is dat het ook de keuze beperkt. Bij aankomst van het pakket bleek al snel dat het paar dat dochterlief het leukst vond ook niet van een kwaliteit was om over naar huis te schrijven. Het kostte even tijd om dochterlief ervan te overtuigen dat het andere paar ook echt leuk stond, maar ze kon zich er gelukkig snel bij neerleggen. Uiteindelijk is mama’s keuze beslissend.. 😊

Voor de jongens bestelde ikzelf de schoenen. Die liet ik ook niet meebeslissen. Ze zijn 6 en 3 jaar en vinden gelukkig alles nog prima. Voor de oudste besloot ik zwarte, hoge Nike schoenen (€44,99) te kopen. Hij is, sinds hij 1x Nike schoenen van mijn zus heeft gehad, fan van Nike. Hij was dus helemaal trots. Hoewel deze schoenen niet van leer zijn, weet ik dat je dit soort schoenen gemakkelijk in de wasmachine kunt gooien. Dat heeft ook weer zo z’n voordelen. Voor de jongste kocht ik leren schoenen van de Scapino (€34,89). Voor hem geen merkschoenen, gewoon leuk ogende, goedkope schoenen. Wel van leer, omdat onze jongste nogal zweetvoeten heeft.

Tweedehands

Terwijl we alle kinderschoenen nieuw kochten, besloten we voor onze eigen schoenen voor tweedehands te gaan. Ik had bijvoorbeeld voor mijzelf schoenen gezien die nieuw €169 kosten. Dat zou ik er nooit aan uit geven. Maar de schoenen bleven in mijn achterhoofd zitten en hoe ik het internet ook afstruinde, niets kwam erbij in de buurt. Tenslotte besloot ik het merk en type op marktplaats te zoeken en wat bleek; precies die schoenen in mijn maat werden aangeboden! De schoenen waren slechts enkele keren gedragen. Ik besloot €70 te bieden en voor iets minder dan €80 werden ze uiteindelijk bij mij thuis bezorgd. En man, wat ben ik er blij mee! Het voelt alsof ik op wolkjes loop en ik kijk nog telkens met een blij gevoel naar mijn schoenen.

Voor Manlief had ik ook al sinds vorige winter een soort schoen op het wensenlijstje van een Online winkelketen staan. Maar ook daar hing een aardig prijskaartje aan, zo’n 150 euro. Nu ben ik voor Manlief best bereid zoiets aan schoenen uit te geven. Hij doet langer met zijn schoenen dan ik en heeft ook geen 2 paar, maar slechts één paar waar hij de hele winter op loopt. Die moeten dus wel goed zitten. En omdat de zoektocht naar schoenen voor mijzelf zo goed bevallen was op Marktplaats, besloot Manlief ook zijn geluk te beproeven. En ook hij zocht en vond goede schoenen.

Hij betaalde een stuk minder voor zijn schoenen, slechts €35,40 inclusief verzendkosten, maar die waren dan ook van een vorig seizoen. Terwijl die voor mij van het huidige seizoen zijn. Maar toch, een hele mooie score. Ook die schoenen zagen er nog als nieuw uit. We komen steeds meer op het punt dat we liever goede kwaliteit kopen voor onszelf, maar er nog niet echt het geld voor over hebben. Tweedehands kopen is dan de uitkomst. Zeker wanneer je voor een specifiek merk wilt gaan, is dat makkelijk zoeken.

Winter kleding

De schoenen en de jassen waren dus geregeld, maar we moesten nog meer winter kleding kopen. Voor beide jongens kocht ik een broek bij de Wibra (€11,99). De jongste past uitsluitend de broeken van die winkel, omdat hij zo lang en smal is. Voor de zoon daarboven kocht ik voor het eerst daar een broek (€14,99) en ook hij was gelijk verkocht. De broeken voelen heel comfortabel aan. En ik vind vooral de prijs heel comfortabel 😊. Daarnaast sloeg ik bij de Wibra flink in wat betreft wintergoed; 3 sjaals, 5 paar handschoenen en 2 oorwarmers. De handschoenen zijn ook deels als reserve, er raken geregeld dingen zoek en dan is dat wel zo fijn. Voor het wintergoed betaalde ik ongeveer €29. Iets minder dan 3 euro per stuk dus.

Voor de twee meiden bestelde ik wat kleren bij de WE. Dat is mijn vaste adresje voor hen. Dat scheelt mij keuzestress. De oudste kreeg een jurk met legging, een trui en een shirt met lange mouwen. De jongste kreeg twee broeken, een trui en ook een shirt met lange mouwen. Voor de hele bestelling was ik €172,- kwijt. Een stuk minder dan dat ik betaalde voor 3 broeken voor mijzelf en een broek voor Manlief. Die waren weleens waar in de aanbieding en ik bespaarde maar liefst €100. Daarvoor moest ik alleen wel €200 uitgeven. Per broek is dat €50, wat ik een nette prijs vind.

Totale kosten?

Tot slot kocht ik ook nog ‘even’ een riem voor Manlief van €17,99 die hij echt nodig had. Want ja, hij had nog geen bruine riem die stond bij zijn bruine werklaarzen 😊. En bij het kopen van de benodigde nieuwe broeken voor mijzelf, stuitte ik ook nog op een leuk t-shirtje in de aanbieding voor ‘slechts’ €20. En daarmee zijn we gekomen aan het einde van de waslijst met items die we in een periode van ongeveer 6 weken hebben gekocht. Het is bijna schandalig..! We hebben bij elkaar voor een bedrag van €761,25 aan winter kleding gekocht. En ben ik nu helemaal klaar voor de winter? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar nee.. er staan nog steeds wel een aantal dingen op mijn lijstje. Zoals ondergoed en sokken. En hoewel dat kleine dingen zijn, is mijn ervaring dat ook die dingen aantikken. Maar voor nu is het geld echt op. Volgende maand of die maand erop weer..

De uitverkoop komt er ook weer aan. Nog tips nodig om kinderkleding in de uitverkoop te kopen? Lees hier mijn tips.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven