hoe vieren wij sinterklaas en wat voor cadeautjes geven wij

Sinterklaas is weer in het land, dus hoog tijd om de cadeautjes in huis te hebben. Dit jaar was ik laat met het kopen van de Sinterklaascadeautjes. Althans, zo voelde het. Nog steeds ruim op tijd. Eind oktober had ik alle cadeautjes, op 1 na, al gekocht en in huis. Alleen voor de jongste dochter zocht ik tot gisteren nog een leuk cadeautje. Maar inmiddels is ook het laatste cadeautje gekocht en zijn zelfs de schoencadeautjes alweer gegeven. Graag vertel ik jullie hoe wij dit jaar Sinterklaas vieren en wat wij voor cadeautjes wij voor onze kinderen hebben gekocht.  

Hoe vieren wij dit jaar Sinterklaas?

Dit jaar vieren wij Sinterklaas als gezin, zonder verdere familie erbij. Andere jaren vierden wij het met mijn familie. Mijn twee broers, twee zussen, zwager en twee schoonzussen + alle neefjes (4) en nichtjes (7) en Opa & Oma. Met z’n allen is een heel gezellige boel, maar met de spanning bij de kinderen vanwege de cadeautjes en alle meningen van de ouders over hoe het feest gevierd moet worden, was de chaos compleet. We hebben nu dus besloten dat het voor ons gezin beter is dit als gezin te vieren. Hopelijk met een stuk minder spanning.

Zo hebben we besloten om niet tot de avond te wachten met de cadeaus, maar dat alvast in de ochtend te doen. De zaterdagochtend op 4 december wel te verstaan. Op die manier hoeven de kinderen ten eerste niet te wachten tot het 5 december is. We verrassen hen een dag eerder. Ten tweede hoeven ze op de dag zelf niet te wachten tot het moment waarop je met familie hebt afgesproken. En ten derde, hebben de kinderen dan nog het hele weekend de tijd om met hun nieuw gekregen spullen te spelen of ervan te genieten. Wat ons betreft drie vliegen in één klap.

Geen vreemde man in huis

De kinderen geloven bij ons trouwens al lang niet meer in sinterklaas. We zijn daar vanaf jongs af aan heel eerlijk in geweest. Papa en mama zijn sinterklaas en zwarte piet. Wij kopen de cadeautjes. De enige discussie hier in huis is, wie van papa en mama dan de sinterklaas en wie de zwarte piet is. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat ikzelf het ‘brein’ ben achter de cadeaus en de verlanglijstjes beheer. Dat maakt Manlief dus de zwarte piet.. 😊

Alleen de jongste vroeg toch wel even serieus, nadat hij een cadeautje in zijn schoen had gekregen: “Komt Sinterklaas dan zomaar bij ons binnen in de nacht?”. Dat idee vond hij toch wel een beetje beangstigend. Gelukkig kon ik hem snel geruststellen. Er komt niemand zomaar bij ons binnen. Wij hebben hem het cadeautje gegeven. Zo kreeg ik van de oudste zoon direct een dikke kus, nadat hij zijn schoencadeautje had uitgepakt. Dat wil ik natuurlijk niet mislopen, door één of andere vreemde man de credits te geven voor het uitzoekwerk achter die persoonlijke cadeautjes.

Cadeautjes uitzoeken

Want een uitzoekwerk was het ook dit jaar. Wel had ik het mezelf makkelijker gemaakt door de kinderen dit jaar een speelgoed boek van Lobbes te laten bekijken. De oudste twee kinderen hadden meteen op eigen initiatief dingen uitgeknipt en een verlanglijstje gemaakt. En de oudste zoon had her en der zijn naam geschreven bij dingen die hij leuk vond. Aan de hand van die lijstjes besloot ik alles bij die winkel online te bestellen. Voor elk kind bestelde ik een klein cadeautje voor in zijn/haar schoen en 2 cadeautjes voor het sinterklaas feest.

Ik zeg bewust cadeautjes. Kleine cadeautjes, geen grote dingen. We geven namelijk alle kinderen een groot gezamenlijk cadeau; een nintendo switch. Met het oog op dat de kinderen ouder worden en vooral onze oudste zoon zich binnen slecht kan vermaken, leek het ons een passend cadeau. We hebben de spelcomputer overigens tweedehands gekocht, halverwege oktober al. Qua prijs betaalde we ongeveer net zoveel als voor een nieuwe, alleen zaten er nu extra spellen, een opbergcase, een oplaadstation en stuurtjes bij. En de spelcomputer was nog geen jaar oud, dus er zat nog garantie op ook.

De schoencadeautjes

Voor de schoencadeautjes kocht ik voor onze oudste dochter van 10 een setje waxpennen, waarmee je kaarsen kunt versieren. Ze heeft inmiddels al een aantal kaarsen versierd en het werkt goed! De waxpennen kosten €2,99. Voor onze dochter van 8 kocht ik een sleutelhanger van diamond painting, die ze dus zelf kon maken. Deze kostte €3,99. Onze oudste zoon van 6 kreeg een rolmaat in zijn schoen, waar hij heel blij mee was. Die kocht ik voor €6,59. Omdat dit iets is was lang mee gaat, besloot ik daar iets meer geld aan uit te geven en een echte Stanley te kopen. De jongste kreeg een politie auto met licht en geluid, waar ik €7,99 voor betaalde.

Achter dat laatste cadeau schuilt een verhaal. Onze jongste zit namelijk op de peuterspeelzaal. Een ander kindje van de peuterspeelzaal had een keer een politieauto meegenomen, maar was die vervolgens vergeten terug mee naar huis te nemen. De leidsters van de peuterspeelzaal hadden deze auto netjes apart gehouden, zodat deze teruggegeven kon worden aan de rechtmatige eigenaar. Zoonlief is echter dol op alles met sirenes en bleef de leiding dus ‘lastig vallen’ over deze auto. Hij wilde zo graag met die auto spelen. Vandaar dus dat hij nu van ons dit cadeau kreeg. Direct de eerstvolgende keer dat hij naar de peuterspeelzaal ging toonde hij vol trots zijn nieuwe auto 😊.

Het kostenplaatje van alle cadeaus

Voor wat betreft de rest van de cadeautjes, dit is wat ik gekocht heb:

  • Een Ty Beanie knuffel uiltje (15 cm) voor de oudste, €7,99
  • Weefraam met accessoires voor de oudste, €6,99
  • Glitter water armbanden maken voor dochter 2, €6,99
  • Steffie zeemeermin met tweeling voor dochter 2, €14,95
  • LEGO Creator 31100 Sportwagen voor zoon 1, €7,99
  • Aquabeads Beginnersstudio – 31386 – Hobbypakket voor zoon 1, €14,95
  • LEGO City 60251 Monstertruck voor de jongste, €7,99
  • Transformers vliegtuig voor de jongste, €7,99

Totaal heb ik aan de kleine cadeautjes tot nu toe dus €97,40 uitgegeven. Daarmee zijn we rond de €100 uitgekomen. Dat vind ik nog niet zo gek. Normaal hebben wij een budget van €75 per kind, dus €300 in totaal. Maar we geven dit jaar natuurlijk ook de nintendo switch. Die is deels betaald vanuit onze sinking fund voor de sinterklaas cadeautjes (€150) en deels betaald uit het multi-media potje (€150). Daarnaast heeft Manlief nog 2 spellen apart gekocht, waarvan we er ook één met sinterklaas geven. Dus die is ook nog betaald vanuit het spaarpotje voor de sinterklaascadeautjes. En die kostte 15 euro. Dat betekend dat er nog een klein bedrag in het sinterklaaspotje zit, maar die laten we lekker zitten voor volgend jaar.

Mocht je meer ideeën op willen doen, dan kun je hier lezen wat wij onze kinderen vorig jaar voor Sinterklaas gaven. Wat geven jullie je kinderen cadeau en wat voor budget houden jullie hiervoor aan?

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven