Budget badkamer make over. Met voor- en na- foto's.

Ons eerste project is klaar: de badkamer. We hebben een budget badkamer make over gedaan. En daar ben ik zo blij mee. Het is precies geworden zoals ik het voor ogen had. De eerste ruimte in het huis is nu officieel af. De lay-out van de badkamer zoals deze oorspronkelijk was, was goed. Aan de basis hebben we dus niets gedaan. Zo zijn de douche, het toilet en de wastafel op dezelfde plek gebleven. Zo groots als dat we de badkamer verbouwing in ons vorige huis gedaan hebben, zo klein hebben we het nu proberen te houden. Alleen cosmetisch. Zelfs de tegels bleven dit keer onaangeroerd. Althans, dat is toch niet helemaal waar..

Badkamer ontmantelen

We begonnen eerst met het strippen van alles wat we anders wilden. Zo moest de spiegel eraan geloven en de ‘duikplank’ eronder (ofwel planket). Hierbij sneuvelden wat tegeltjes, die Manlief gelukkig weer kon vervangen met reserve tegeltjes die in huis lagen. Verder zetten we de badkamerkast op marktplaats en verwijderden we alle plak haakjes (mijn ouders waren daar fan van, maar wij iets minder 😉). Manlief demonteerde vakkundig de wastafel en ook deze bracht via Martplaats nog wat op, €7,50 om precies te zijn. De badkamerkast ging voor €10 weg. Die opbrengst kan mooi van de kosten af. Want ja, kosten hebben we wel gemaakt.

Aanschaf nieuwe items

In de badkamer ontbrak rondom de douche nog een douchescherm, dus dat stond heel hoog op ons prioriteiten lijstje. Telkens wanneer iemand gedoucht had, was de hele badkamer nat. Niet echt handig met een gezin van 6. Dus die schaften wij als eerste aan. Door het nieuwe douchescherm was een doucherekje ineens ook noodzakelijk, want de plek waar voorheen de douchespullen stonden was door het douchescherm ineens niet meer bereikbaar.

Verder was er in de badkamer ook geen handdoeken rek aanwezig, dus ook die had prioriteit. We kochten uiteindelijk zelfs 2 handdoekenrekjes, zodat er 4 handdoeken tegelijk kunnen hangen. Verder kochten we een nieuwe wastafel, een wastafelkast en een kolomkast. Natuurlijk moest er ook een nieuwe spiegel komen en een lampje voor boven de spiegel. Tot slot nog een aantal nieuwe handdoekhaakjes en nieuw plakfolie voor op het raam.

Over het vervangen van de kranen, de wastafel kraan en de douchekraan, hebben we even getwijfeld. Deze zijn nu chroomkleurig en eigenlijk wilden we deze vervangen voor zwarte uitvoeringen. Uiteindelijk hebben we toch besloten beide kranen te houden. De kosten liepen al aardig op en bovendien wilden we ook niet doorslaan in het gebruik van zwart.

Design

De badkamer had in de basis grijze vloertegels en witte tegeltjes op de muur. Om daar wat meer pit in te brengen, hebben we gekozen voor zwarte badkamer meubels. Ook het douchescherm, de handdoekrekjes, handdoekhaakjes en spiegel zijn zwart. Dat geeft een mooi contrast en is momenteel helemaal ‘in’. We denken dat we op deze manier op een hele budget vriendelijke manier de badkamer een mooie lift hebben gegeven. Hij is nu eigentijdser en kan op deze manier nog jaren mee.

Budget

Het budget wat ik vooraf gekscherend noemde was €1000. In eerste instantie was dat mijn streven. Gaandeweg merkte ik dat ik teveel concessies ging doen, om maar binnen dat budget te blijven. Dus dat heb ik losgelaten. Zeker ook als je bedenkt dat een douchescherm alleen al zo de helft van dat budget opslokt. Het is dus meer geworden dan die oorspronkelijke €1000, maar ik ben zeer blij met het resultaat. Bovendien heb ik de meeste items toch met een mooie korting kunnen kopen. Bijvoorbeeld voor de badkamermeubels heb ik bewust gewacht met het aanschaffen daarvan tot ze weer in de aanbieding waren. Als je eenmaal weet wat je precies wilt hebben, is het een slechts een kwestie van geduld hebben.

Hieronder kun je zien wat we precies hebben uitgegeven aan deze budget badkamer make over:

Natuurlijk mag ik van geluk spreken dat Manlief super handig is en al die meubels zelf heeft geïnstalleerd. Ook heeft hij nieuwe tegeltjes geplakt en deze gevoegd, toen er bij het slopen 3 tegeltjes van de muur af kwamen. Dat Manlief dat allemaal zelf kan, maakt dat we daar geen geld aan hoeven uit te geven. Mede daardoor is dit een budget badkamer make over.

We hebben totaal bijna €1200 uitgegeven aan de badkamer. Super goedkoop als je ziet wat een verandering het teweeg brengt. Veel meer dan bijvoorbeeld een enkel meubelstuk dat je voor dat bedrag ook kunt kopen. Nu betreft het een hele ruimte die voor dat geld een metamorfose heeft ondergaan. En niet te vergeten het gebruiksgemak dat het oplevert. Geen hele natte badkamer meer na het douchen. Ruimte genoeg voor iedereen om zijn handdoek op te kunnen hangen en genoeg opberg ruimte voor al onze badkamer spulletjes. Wij zijn er heel blij mee en hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze blog.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven