Spaardoel update 1, dichter bij de € 10.000

Het is alweer even geleden dat ik schreef over ons nieuwe spaardoel; een dakkapel. Tijd voor een spaardoel update dus. Afgelopen tijd hebben we binnen het gezin meerdere zieken gehad, waaronder ook ikzelf. Daardoor lag het bloggen regelmatig even op z’n gat. Dat neemt echter niet weg dat we nog steeds met ons spaardoel bezig zijn.

In de maand november hebben we meer kunnen sparen dan de beoogde € 315, namelijk € 345. Slechts een klein verschil, maar alle kleine beetjes maken een grote hoop. Deze maand moesten we ook de aanbetaling voor de dakkapel al doen. Die bedroeg €2050 en is inmiddels overgemaakt. De opdracht is dus definitief! Donderdag 24 februari is de dag dat de dakkapel geplaatst gaat worden. Een leuk vooruitzicht!

Hieronder zie je wat we maandelijks verwachten minimaal te kunnen sparen en wat we daadwerkelijk gespaard hebben:

Zoals je misschien al wel weet is er in de begroting nog een behoorlijk gat over van € 1091,03 ( we hebben namelijk in totaal  € 10250 nodig). We hopen dus meer te sparen dan begroot, dat is ons doel. Om op die manier het gat te dichten. Deze maand is dat slechts met een klein bedrag gelukt.

Vooruitblik

We hoopten in december meer te kunnen sparen, omdat Manlief begin van de maand nog een storingsdienst op zich had genomen. Helaas werd hij begin van zijn oproepdienst ziek en zal die extra beloning dus ook flink tegenvallen. Waarschijnlijk krijgt Manlief wel een klein gedeelte extra, omdat hij 1 dag storingsdienst heeft gedraaid en daarin wel 2 storingen heeft gelopen. Gelukkig heeft hij later deze maand nog een storingsdienst. Dus hopelijk maakt hij daarmee de ‘schade’ een beetje goed en zorgt hij met die dienst toch nog voor een leuk extraatje. Dat we dan natuurlijk kunnen sparen voor de dakkapel.

Ergens hoop ik stiekem op nog een financiële meevaller ergens. Maar het feit wil, dat ik in dat opzicht moeilijk te verassen ben. Dingen als de belastingteruggave, vakantie geld of verrekening van toeslagen zie ik meestal al aankomen. Ik bereken vaak zelfs al hoeveel we precies terugkrijgen. Manlief vind dat altijd een beetje een domper. Op die manier is er nooit eens een financiële meevaller, want ik heb die bedragen dan al weer meegenomen in bijvoorbeeld ons spaardoel. En reken er in die zin al op. Maar wie weet wat komende maand nog gaat brengen.. Je kunt het lezen in mijn volgende spaardoel update 😊.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven