Spaardoel update 2, bijna bij de 10.000 euro voor een dakkapel

De dag dat de dakkapel geplaatst gaat worden komt steeds dichter bij. Tijd voor een nieuwe spaardoel update. Het is inmiddels al lang februari en deze week komt de dakkapel al! Maar hoe staat het met ons spaardoel? Lukt het om op tijd al het geld bij elkaar gespaard te hebben? In deze spaardoel update lees je hoeveel we hebben kunnen sparen in december en januari.

Spaardoel update december

In de maand december hebben we minder gespaard dan de beoogde € 385, namelijk € 317. Gezien we veel bezoekjes hebben afgelegd in die maand en ook logés hebben ontvangen is dat niet zo gek. Gewoonlijk is de maand december natuurlijk altijd al een maand waarin je wat uitgebreider kookt en jezelf wat meer verwend. En dat is dus duidelijk terug te zien in onze uitgaven 😉.

We hoopten in december meer te kunnen sparen, omdat Manlief begin van de maand nog een storingsdienst op zich had genomen. Helaas werd hij ziek en bleef die beloning dus uit. Eind van de maand heeft hij wel een storingsdienst gedraaid met behoorlijk wat storingen. De standaard vergoeding voor het ‘oproepbaar’ zijn tijdens zo’n dienst wordt meestal de eerstvolgende maand uitbetaald en de daadwerkelijk opgeroepen uren soms diezelfde maand nog, maar het kan ook zijn dat die bij de maand daarna pas meekomen.

Hieronder zie je wat we maandelijks verwachten te kunnen sparen en wat we daadwerkelijk gespaard hebben:

Financiële meevallers

In mijn vorige spaardoel update schreef ik dat ik hoopte op een onverwachte financiële meevaller. Nou die hebben we gekregen! Vanuit twee verschillende kanten zelfs. Dat was een leuke verrassing. We kregen van familie een gift en ik kreeg van mijn werkgever een bonus. We hebben echter besloten deze niet in te zetten voor dit spaardoel. Deels hebben we het uitgegeven aan andere niet noodzakelijke, maar leuke dingen ( een smartwatch 😊).

Maar het grootste deel hebben we op een andere spaarrekening geparkeerd met als doel om er een zitbank van te kopen. Omdat we hopen en ook wel een klein beetje verwachten dat we het spaardoel gaan halen als we nog even goed ons best doen. En op deze manier blijven we gemotiveerd. Overigens hebben we op het moment dat dit blogartikel online komt die nieuwe hoekbank ook al besteld 😉.

Spaardoel update januari

Begin januari werd de kinderbijslag weer gestort. Die €1044 ging direct naar de spaarrekening. Wat betreft Januari is er nog meer goed nieuws; ikzelf heb een salarisverhoging gekregen die inging per 1 januari. Die had ik qua spaarbedrag al wel een beetje ingecalculeerd. De verhoging viel iets lager uit dan ik had gehoopt, maar desalniettemin ben ik er toch dankbaar voor.

Nog mooier is het nieuws dat de ouderschapsverlofdag van Manlief er vanaf 1 januari ook af is. Onze jongste is nog wel thuis die dag, maar negen van de tien keer is Manlief de hele dag telefonisch bereikbaar en zit hij achter zijn laptop. Hij heeft dit besproken met zijn leidinggevende en die was het ermee eens dat hij die dag gewoon doorbetaald moet krijgen.

Hoeveel dat precies op gaat leveren weten we alleen nog niet. De afdeling HR had het namelijk niet goed verwerkt, dus bij de salarisuitbetaling van januari bleek er toch nog ouderschapsverlof op te staan. We moeten dus wachten op de loonstrook van februari om te kunnen zien hoeveel het per maand gaat schelen.  Feit wil dat hij altijd een tegemoetkoming kreeg van 70% van het minimumloon voor die dag ouderschapsverlof, dus het is niet dat hij helemaal niets kreeg. Maar wel een aanzienlijk stuk minder dan wat hij normaal verdient op een dag.

In januari hebben we gelukkig een stuk meer kunnen sparen dan dat we begroot hadden. Dit hadden we voornamelijk te danken aan de overuren van Manlief die uitbetaald werden. Deze keer kreeg hij de gewerkte uren van zijn storingsdienst wel direct in januari uitbetaald en omdat Manlief echt veel keren is opgeroepen was dat een mooi bedrag, namelijk €558,81.

Vooruitblik

Deze week vind de salarisuitbetaling van februari plaats. Het wordt dus een close call. We hebben nog een behoorlijke inhaalslag te maken, want we moeten een gat van €1005,03 zien te dichten. Het is wel heel mooi om te zien dat we nu al meer gespaard hebben dan we oorspronkelijk begroot hadden. We zijn het gat tussen wat er begroot was € 9158,97 en de daadwerkelijke kosten van €10250 dus aan het dichten. In die zin hebben we onszelf al overtroffen. Ik heb goede hoop dat we uiteindelijk het hele bedrag bij elkaar gespaard krijgen. Zo niet, dan zullen we tijdelijk wat geld vanuit een ander spaarpotje moeten gebruiken. We hebben namelijk 15 verschillende spaarpotjes..

Binnenkort deel ik met jullie hoe de dakkapel eruit ziet en of we de laatste eindsprint nog hebben kunnen volbrengen. Dat zal geen echte spaardoel update meer zijn. Ik heb ook gemerkt dat we minder bevlogen waren qua sparen dan met ons vorige spaardoel, de 10.000 euro sparen in 8 maanden. Voor mijn blog is het mijn idee om vooral meer te schrijven vanuit het moment en minder gepland. Zodat ik niet krampachtig vast moet houden aan een bepaald onderwerp en het wat natuurlijker aanvoelt. Maar we gaan het zien wat de komende tijd brengt. Eerst de chaos van de dakkapel overleven en dan zien we wel verder 😊.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven