Recept Kip Goulash

Vandaag deel ik met jullie een lekker recept voor Kip Goulash. Als moeder van een druk gezin is het vaak zoeken naar tijd om eten te koken. En dan leg je jezelf als moeder ook nog de hoge lat op, dat het gezond en verantwoord moet zijn. Makkelijke, gezonde recepten die het liefst ook nog binnen een half uurtje te maken zijn, zijn goud waard. Vandaag deel ik zo’n recept.

Ik weet hoe stressvol koken kan zijn. Zelf ben ik ook geen keukenprinses en vind koken op het moment ook niet echt leuk. Ik heb de hoop dat het leuker wordt, naarmate ik er meer tijd voor heb en het minder stressvol is. Later dus, als de kinderen het huis uit zijn 😉. Voor nu is het voornamelijk een noodzakelijk kwaad.

Hieronder volgt het recept voor Kip Goulash. Het gemakkelijke aan dit recept vind ik, is dat de kip er ongebakken ingaat en op zacht vuur in 10-15 minuten vanzelf gaart. Ongeveer even lang als de kooktijd van de rijst die wij gebruiken. Ideaal dus, dat het gelijktijdig klaar is en je intussen tijd hebt om even iets anders te doen.

Het recept voor de Kip Goulash

De benodigdheden 4 volwassenen of in ons geval 2 volwassenen + 4 kinderen zijn:

 • 400 gr rijst
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode paprika
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • ½ theelepel chilipoeder
 • 390 gr tomatenblokjes
 • 400 ml water
 • 1 (groente)bouillonblokje
 • 400 gr kipfilet
 • Een paar theelepels Maizena
 • 200 gr Crème fraîche

Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de ui met de knoflook, paprika, het paprikapoeder en het chilipoeder. Voeg na 2 min bakken de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe. Voeg daarna ook de in stukjes gesneden kip toe. Laat 10-15 min koken. Als de kip gaar is voeg je de Maizena toe, naar gelang hoeveel nodig is om de saus te binden. En tot slot mag de crème fraîche er nog bij. Bon appetit!

Variëren

Uiteraard staat het je vrij om lekker te variëren met dit gerecht. Je kunt bijvoorbeeld nog (diepvries) groenten toevoegen, zoals wortel of champignons. Of het geheel wat pittigere maken door meer chilipoeder te gebruiken of zelfs een hele chilipeper toe te voegen. Recepten zijn bij ons ook altijd wel een beetje ‘in beweging’. Totdat het helemaal naar onze smaak is, pas ik elke keer dat ik het kook iets aan of voeg iets toe. Op die manier maak je een recept ook van jezelf. Ik weet ook niet meer waar ik dit recept precies vandaan heb, ik heb het destijds op een kladblaadje geschreven. En dat blijken vaak de beste recepten, de ouderwets geschreven varianten 😉.


Op zoek naar meer inspiratie? Check ook mijn recept voor gezonde pastasaus, ook die is snel te maken.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de blogs per categorie
Hi!

Wat leuk dat je mijn blog leest!

Ben je benieuwd wie dit schrijft?
Bij ‘over mij’, kun je kennis met mij maken.

Graag leer ik jou als lezer ook kennen. Laat daarom gerust een berichtje achter, dat vind ik leuk!

Je kunt hieronder zoeken op onderwerp of kijken bij de tags om te zien of er over jouw onderwerp al iets is geschreven.

Ook kun je door je e-mailadres achter te laten, op de hoogte gehouden worden van nieuwe posts of dit blog volgen op Pinterest.

Hopelijk ‘zie’ ik je hier vaker!

Joelle

Volgen via Bloglovin’?
Follow
Volgen op Pinterest?
Archieven